Početna - IZDVOJENO - “Poklon-bon” za nabavu školskih knjiga, Rijeka
skola

“Poklon-bon” za nabavu školskih knjiga, Rijeka

Grad Rijeka i ove će godine pomaći obiteljima u teškim materijalnim prilikama dodjelom poklon-bona za nabavu školskih knjiga učenika osnovnih škola. Prema riječima pročelnice Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankice Perhat, pravo na besplatne udžbenike za školsku godinu 2016/17. ostvarilo bi oko 1.200 učenika osnovnih škola, za što će se iz Proračuna Grada Rijeke izdvojiti 450.000 kuna.

Učenicima osnovnih škola koji imaju prebivalište na području grada Rijeke, čije su obitelji bez primanja i korisnici su zajamčene minimalne naknade (pomoći za uzdržavanje) pri Centru za socijalnu skrb Rijeka, izdat će se poklon bon, koji za učenike od 1. do  4. razreda iznosi 500 kuna, a od 5. do 8. razreda 1.000 kuna. Korisnicima koji ispunjavaju socijalni uvjet – pravo na doplatak za pomoć i njegu i pravo na osobnu invalidninu, te korisnicima koji ispunjavaju uvjet prihoda izdat će se poklon bon, koji za učenike od 1. do 4. razreda iznosi 250 kuna, a od 5. do 8. razreda 500 kuna.

Roditelji će, uz predočenje poklon-bona, koji će izdavati Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, moći preuzeti školske knjige u svim knjižarama koje budu zainteresirane za sklapanje ugovora s Gradom Rijekom o realizaciji poklon bona do 20. rujna 2016. godine. Osnovci po završetku školske godine moraju vratiti udžbenike kupljene lani, kako bi se mogli koristiti i ove školske godine.

Razmjena udžbenika obavljat će se u razdoblju od 20. lipnja do 20. srpnja i od 22. kolovoza do 9. rujna 2016. u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Rijeka (Podpinjol 3A i 5), svakog radnog dana, i to ponedjeljkom i utorkom od 12 do 18 sati te srijedom, četvrtkom i petkom od 10 do 16 sati.

Djeci poginulih, umrlih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja Grada Rijeke, koji pohađaju srednju školu ili fakultet odnosno višu ili visoku školu za školsku godinu 2016./17. dodijelit će se jednokratna novčana pomoć od 1.000 kuna po učeniku/studentu za kupnju školskog pribora, za što će se iz Proračuna Grada Rijeke izdvojit 30.000 kuna. Prošle godine ovaj je oblik pomoći ostvarilo 12 srednjoškolaca i studenta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...