Početna - IZDVOJENO - Pola stoljeća Gimnazije Eugena Kumičića
otvorenje sportske dvorane Opatija 2013

Pola stoljeća Gimnazije Eugena Kumičića

Ovu okruglu brojku na proslavi došli su uveličati, ali i biti njezinim neizostavnim dijelom, kao što je i Škola bila neizostavnim dijelom njihova života i školovanja i rada, a sada uspomena, i mnogi bivši, ali i sadašnji učenici i profesori, ravnatelji, roditelji i prijatelji ove Škole.

Naime, jučer je u Sportskoj dvorani Marino Cvetković proslavljena jubilarna 50.-a godina rada Gimnazije Eugena Kumičića u Opatiji. Kroz školske je klupe ove obrazovne ustanove prošao 2831 đak.

Procjenjuje se da je tako na proslavi bilo oko tisuću sudionika, a među čestitarima bio je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, kao i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je ispred Grada ovim povodom uručio i prigodni poklon – umjetničku sliku ravnateljici Gimnazije Ivanki Škarić.

Program su osmislili i ostvarili uglavnom bivši i sadašnji učenici Škole, a predstavljen je i Ljetopis Gimnazije na 180 stranica.

Ljetopis, koji se izdaje specijalno ovim povodom, donosi fotografije svakog razreda, svih školskih godine u proteklih pola stoljeća Škole, zanimljive informacije iz povijesti rada Gimnazije, press isječke iz tiskanih medija….

U programu su sudjelovali školski zbor, klapa, bend i solistica Aurora Sršen, scenska grupa škole, potom Alida Mirković na violini, MIhalj Ivković na harmonici, zatim Martina Majerle, David Danijel, grupa 4’33” i gosti – zbor „Josip Kaplan“ s voditeljicom Doris Kovačić, koja je svojevremeno predavala glazbenu umjetnost u opatijskoj gimnaziji Eugen Kumičić.

izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...