Početna - IZDVOJENO - Policijsko izvješće: nogometna utakmica Rijeka – Real Betis
policija
arhiva

Policijsko izvješće: nogometna utakmica Rijeka – Real Betis

Sinoć je na stadionu „Kantrida“ u Rijeci održana je nogometna utakmica između HNK „Rijeka“ iz Rijeke i „Real Betis“ iz Španjolske.

Utakmicu je pratilo oko 9 000 gledatelja.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice policija je evidentirala osam osoba koje su bile pod utjecajem alkohola te time počinile prekršaj iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prijavljen je 44-godišnjak  s područja Čavli. On je fizički napao i lakše ozlijedio 44-godišnjaka iz Zagreba  koji je prodavao navijačke rekvizite.

Policija je utvrdila kako je 44-godišnjak iz Zagreba zajedno s 49-godišnjim Zagrepčaninom bez potrebnog odobrenja prodavao navijačke rekvizite.
Ovi predmeti su im oduzeti, a obavijest o počinjenom prekršaju iz domene Zakona o trgovini dostavljena je nadležnom inspektoratu.

Nadalje, kod četiri osobe evidentirano je počinjenje prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, a trojici zaštitara su izdani obvezni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o privatnoj zaštiti.

Tijekom ovog javnog okupljanja policija je po potrazi nadležnog suda pronašla 31-godišnjaka iz Rijeke. Isto tako, prepoznata su i dvojica počinitelja koja su sudjelovala u događanjima na utakmici od 28. rujna ove godine.

Jedan od njih je posjedovao nedozvoljeno pirotehničko sredstvo (baklju), dok je drugi vrijeđao i omalovažavao službene osobe.

Protiv obojice će biti podnijeti optužni prijedlozi.

Jučerašnja utakmica protekla je u sportskoj atmosferi i korektnom navijanju na čemu policij

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...