Početna - IZDVOJENO - Polovica godine: Deset tisuća posjetitelja više u Hrvatskom muzeju turizma!
vila Angiolina

Polovica godine: Deset tisuća posjetitelja više u Hrvatskom muzeju turizma!

Tijekom prve polovice 2015. godine Hrvatski muzej turizma u Opatiji posjetilo je deset tisuća posjetitelja više nego li u istom razdoblju lani. Lani je naš muzej u prvih šest mjeseci posjetilo 20.200 osoba, a ove godine brojka se s krajem lipnja penje do 30.377.

„Radi se o prvoj polovici godine koja je uvijek brojčano slabija od druge polovice koja obuhvaća najjaču turističku sezonu (srpanj i kolovoz). Lanjsku smo godinu završili s brojkom od 61.000 posjetitelja, što je bila rekordna godina u broju posjetitelja ovog muzeja, a ove godine se nadamo značajno premašiti taj rekord“, ističe ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić.

Ovaj veliki skok u broju posjetitelja tumačimo dinamičnim i zanimljivim programom izložbi na naše tri lokacije: vila Angiolina, Umjetnički paviljon „Juraj Šporer“ i Švicarska kuća; sadržajima koji su interaktivni i obraćaju se djeci; dobrom suradnjom s ostalim muzejima (projekt Muzeji zajedno) i institucijama iz županije i Grada Opatije (Turistička zajednica i Festival Opatija), kao i dobrom suradnjom s lokalnim stanovništvom koje sudjeluje u programima muzeja.

„Ove godine imamo više gostovanja inozemnih izložbi i projekata nego li inače, vjerojatno je i to doprinijelo posjećenosti muzeja. Nakon izložbe „Suvremeno rusko slikarstvo“  vrlo je dobro odjeknula izložba japanske primijenjene umjetnosti „Vedrina japanskog kilta“ i slovenska izložba „Portorož u gostima“, a kroz koji dan otvaramo izložbu iz Italije o povijesti operete u Europi i Opatiji. K tome, pripremili smo poseban bombon za ljeto, emocijama nabijenu izložbu o tome kako su prvi turisti na Jadranu mijenjali dotadašnji način života stanovništva između dva rata i nakon Drugog svjetskog rata“ dodaje Katarina Mažuran Jurešić.

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...