Početna - IZDVOJENO - Pomozite Zrinku, 20-godišnjem mladiću koji boluje od tumora
zrinko

Pomozite Zrinku, 20-godišnjem mladiću koji boluje od tumora

U samo godinu dana bolest je 20-godišnjeg studenta Zrinka Kaurina iz Bakra promjenila do neprepoznatljivosti. Boluje od rijetko progresivnog tumora na mozgu, a trenutno je stanje toliko teško da ne može hodati, ali ni ležati. Jedina nada je liječenje u talijanskom gradu Avianu. Tamo bi trebao stići 20. srpnja, no obitelj više nema novca. Grad Bakar ustupio im je adekvatan stan, a sada traže pomoć dobrih ljudi iz cijele Hrvatske

Zrinko Kaurina boluje od rijetko progresivnog tumora na mozgu. Nakon dvije operacije u Hrvatskoj, spas je pronašao u talijanskom Avianu gdje bi uskoro trebao primiti novu terapiju.

“Sad bi trepao ići na to zračenje, imao je već zračenje, i on to dobro podnosi. Nadamo se najboljem”, kazala je majka Željka Kaurin.

Zrinka je bolest dohvatila u veljači prošle godine. Student prve godine Pomorskog fakulteta prolazio je svoju kalvariju po bolnicama Rijeke i Zagreba, a onda je u Avianu dobio konačnu dijagnozu – tumor moždane ovojnice i perifernih živaca.  Liječenje donosi nadu.

“Tumor mu se smanjio otprilike za pola, pronašli su pravu dijagnozu, pronašli su prave ljekove”, kazao je otac mladića, Franjo Kaurin.

Međutim, pred cijelom obitelji je još duga i teška borba. Uz Zrinka je stao cijeli Bakar. Grad je ustupio svoj stan, prijatelji danonoćno sakupljali pomoć, roditelji na liječenje potrošili sve što su imali.

Na noge su se digle razne bakarske udruge, ali i one iz Primorsko-goranske županije. Otvorena je i Facebook stranica koja rapidno povećava broj članova. Do 20. srpnja treba sakupiti 7.000 eura.

Prijatelji obitelji Kaurin svaki događaj u Bakru koriste za prikupljanje pomoći.

“Pozivam još jednom sugrađane iz udruga da na sutrašnji dan u tijeku koncerta se pridruže opet s donacijama koliko mogu za pomoć našem Zrinku”, pozvao je Mladen Kokorović, član udruge Gradska straža Bakar.

No, svjesni su da akcija sada traži izlazak iz lokalnih okvira.  Svaka, pa i najmanja, donacija na račun obitelji Kaurin nova je nada za hrabrog Zrinka.

Pomoć možete uplatiti na:
HPB Žiro račun: 3102095410
IBAN HR6823900013102095410

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...