Početna - IZDVOJENO - Ponovni pokušaji ilegalnog prelaska granice
Ilegalno preko granice

Ponovni pokušaji ilegalnog prelaska granice

Kako doznajemo iz PU primorsko goranske, tijekom proteklih nekoliko dana policijski su službenici u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice zatekli su devet stranih državljana.

Ilegalni pokušaji prelaska granice sve su učestaliji.Naime, djelatnici Postaje granične policije Rupa 11. i 13. listopada u blizini mjesta Mučići i Rupa zatekli su pet državljana Pakistana. Dana 11. listopada u Fužinama u autobusu na relaciji Zagreb-Rijeka zatečena su dva državljana Tunisa. Policija je utvrdila kako svi zatečeni stranci u Republici Hrvatskoj borave u statusu tražitelja azila. Napuštanjem prihvatilišta prije okončanja postupka o azilu počinili su prekršaj iz domene Zakona o azilu te su protiv njih podnijeti optužni prijedlozi.

Isto tako, 12. listopada u dva navrata, u blizini graničnog prijelaza Rupa, granična policija je zatekla državljane Albanije i Kosova. Obojica su privedena u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno da su u Republiku Hrvatsku ušli ilegalno u namjeri daljnjeg odlaska u jednu od zemalja Europske unije.

Po završetku postupka sukladno odredbama Zakona o strancima donijeta su im rješenja o protjerivanju te određen rok za napuštanje Republike Hrvatske.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...