Početna - IZDVOJENO - Presuda o Plominu C za tjedan dana
TE Plomin

Presuda o Plominu C za tjedan dana

Na Upravnom sudu u Rijeci , 18. listopada bit će objavljena presuda u postupku Zelene akcije i Zelene Istre, građana Labinštine i Istarske županije protiv Ministarstva zaštite okoliša zbog izdavanja ekološke dozvole za izgradnju Plomina C.

Kako je naveo predsjednik Zelene akcije, Bernard Ivičić, argumenti tužitelja su vrlo jaki. Naime, izgradnja termoelektrane dovela bi Hrvatsku u neizbježnu energetsku ovisnost o uvoznom ugljenu. U navedenim argumentima, nalaze se i argumenti o narušavanju zdravlja stanovnika Istre, Primorsko-goranske županije i pograničnih slovenskih područja.

Osim toga, iznesene su i ozbiljne sumnje u kvalitetu Studije utjecaja na okoliš, dakle, projekt termoelektrane Plomin C nije u skladu s prostornim planom Istarske županije te će loše utjecati na zdravlje ljudi i izazvati zabrinjavajuće ekološke posljedice.

Investicija je vrijedna 800 milijuna kuna.

 

S jednoga od prosvjeda protiv izgradnje Plomina C
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Položeni vijenci i zapaljene svijeće u povodu Dana grada Opatije

U povodu obilježavanja Dana grada gradonačelnik Fernando Kirigin, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić i predsjednica Gradskog vijeća Neva Slani položili su ...