Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Popravite loše raspoloženje
Loše raspoloženje

Popravite loše raspoloženje

U nastavku vam donosimo 8 trikova za popravak raspoloženja.

Jesen je razdoblje tranzicije, stoga nije čudno da ćete se u pojedinim danima, ako se niste dobro spremili osjećati potišteno, bezvoljno i bez energije, a takvo raspoloženje snižava imunitet, što vodi do raznoraznih bolesti. Ako želite na vrijeme prekinuti lanac i izbjeći razbolijevanje donosimo sljedeće savjete.

1. Nazovite mamu

Možete poslati bezbroj email-ova ili poruka, ali ništa ne može popraviti raspoloženje kao mamin glas ili nekog drugog člana obitelji. Razlog je taj što ugodni zvukovi smanjuju napetost, dok s druge strane neželjena buka podiže krvni tlak, razinu kortizola (hormona stresa) i s vremenom može uzrokovati i srčana oboljenja.

2. Jedite žestoko

Začinjena ili vruća hrana može podići temperaturu tijela, što na koncu opušta cijelo tijelo. Ako pomislite kako vas hvata potištenost posegnite za vrućim čajem od đinđera, otiđite u saunu ili priredite toplu kupku. Povišenje tjelesne temperature smanjuje napetosti u mišićima, mijenja navike mozga i u krajnjoj liniji popravlja raspoloženje.

3. Ljuljajte se

Da li ste se ikad zapitali zašto baka izgleda tako sretno u stolcu za ljuljanje? Ljuljanje je prirodni način za opuštanje tijela. Ritmičke kretnje dopuštaju mozgu da se opusti i usporavaju frekvenciju srca.

4. Napudrajte se

Nakon tuširanja pospite tijelo dječjim puderom ili nekim dječjim proizvodom jačeg mirisa. Zbog čega? Miris dječjeg pudera može pobijediti loše raspoloženje i pobuditi osjećaj sigurnosti i udobnosti kažu neurolozi.

5. Napravite pauzu 4 puta dnevno

Petominutne pauze 4 puta dnevno (ukupno 20 minuta) magična je brojka tvrde psihijatri Medicinskog centra u New Yorku. Dakle uz pomoć te formule možete smanjiti razinu stresa za oko 50 posto. Najvažnija je pauza nakon buđenja. 🙂

6. Pričajte šale

Istraživanja pokazuju da muškarci koriste ovu tehniku češće od žena. Što se više smijete to je teže držati se loših osjećaja. Smijeh šalje mozgu pozitivne signale, a mozak uzvraća popravljenim raspoloženjem. Istraživanja pokazuju da muškarci koriste ovu tehniku češće od žena.

7. Nosite pastelne boje

Možda mislite kako vedri tonovi poput narančaste, žarko crvene ili žute energiziraju tijelo, ali oni zapravo mogu potaknuti agresiju jer su pretjerano stimulativni. Topliji tonovi imaju njegujući i umirujući učinak.

8. Ubrzajte otkucaje srca

Deset minuta ili više aerobne tjelovježbe otjerat će loš osjećaj. 10 minuta umjereno jake tjelovježbe najviše popravlja vaše raspoloženje. Ako pretjerujete u tjelovježbi to vas neće učiniti sretnijima unatoč uvriježenom mišljenju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...