Početna - GOSPODARSTVO - Porast gospodarskog kriminala u Rijeci
Foto:arhivanovilist

Porast gospodarskog kriminala u Rijeci

Policijska uprava Primorsko-goranska  riješila je 74 % svih kaznenih djela sa ovog područja u 2013 godini. Za pozdraviti je podatak da je sav kriminalitet u padu,  ali nije dobro što raste gospodarski kriminal. Čak za  149 posto  imamo više gospodarsokg kriminala nego lani.

Analizom  utvrđeno je da je najviše bilo slučajeva mita te zloporabe položaja i ovlasti.

Sigurnosno stanje u 2013. godini  se ocjenjuje dobrim ,kao i  međusobna suradnja između Grada i Policije  ponajviše putem zajedničkog Vijeća za prevenciju. Najava je  do kraja ožujka otvornje  i  zajednički  info-centar gdje će građani dobiti sve informacije o sigurnosti.

Izvještaj  o sustavu zaštite i spašavanja govori  da je u 2013. bilo manje intervencija nego 2012. godine,  a izdvojena je  akcija  11. studenoga prošle godine, kad je Rijeku poharala orkanska bura. Tada su bile ozlijeđene 34 osobe, od kojih je osmero zadobilo teške tjelesne povrede.

Riječka stanica Hrvatske gorske službe spašavanja prošle je godine imala  54 akcije spašavanja,  od čega samo dvije u Rijeci. Grad Rijeka će ove godine njihove aktivnosti poduprijeti s 200 tisuća kuna, a  bez naknade im je ustupljeno zemljište za izgradnju heliodroma.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...