Početna - IZDVOJENO - Posljednja sjednica XI. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije

Posljednja sjednica XI. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije

Vijećnici DGV-a zadovoljni svojim radom i iskustvom, izbori za XII. saziv u svibnju

   Jučer je u Gradskoj vijećnici održana 8. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, koja je ujedno i posljednja u ovom sazivu.

 Mladi vijećnici zaključili su da je njihov dvogodišnji rad bio produktivan i zanimljiv te da su stekli mnoga nova i vrijedna znanja o tome kako funkcionira grad.

– Bili ste vrlo marljivi i imali ste mnoge konstruktivne prijedloge, na čemu vam od srca zahvaljujem, poručio je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća.

Rekao im je i da nastave s radom, učenjem i zalaganjem te kako vjeruje da svoju budućnost vide u Opatiji jer, parafrazirajući Juliusa Glaxa, samo najbolje je dovoljno dobro za našu Opatiju, kazao je Priskić.

Na sjednici Dječjeg gradskog vijeća zamjenik gradonačelnika je odgovorio na pitanja vijećnika te obrazložio koji su njihovi zahtjevi i na koji način uvršteni u Proračun Grada Opatije za 2019. godinu.

Vijećnice Lucija Brajković i Matea Bučković prezentirale su prijedloge vijećnika za Proračun Grada za 2019. godinu. Vijećnici su u svojim razrednim odjelima prikupljali ideje i prijedloge svojih vršnjaka koje su objedinili na radionici u Društvu „Naša djeca“ Opatija.

Djeca bi htjela veće klizalište na Ljetnoj pozornici za vrijeme zimskih praznika, novo i veće nogometno igralište, bolje osvjetljene parkove te bolje uređena kupališta s vodenim toboganima i vodenim parkom i zabavni centar u Opatiji.

Zamjenik gradonačelnika Emil Priskić istaknuo je da klizalište zbog gabarita Male Ljetne pozornice ne može biti veće, no barem je produžen rad klizališta do kraja zimskih praznika. Vezano uz novi projekt nogometnog igrališta Priskić je ustvrdio da će on u skoro vrijeme biti realiziran jer idejna rješenja postoje, a i vodene parkove moguće je realizirati u budućnosti kada se cijelo središnje kupalište Slatina preuredi.

Isto tako prema prijedlogu koji su djeca načinila na radionici u opatijskom DND-u prosincu prošle godine na temu uređenja dječjih igrališta kojima upravlja Grad Opatija igralište Vijolica je prioritetno za uređivanje u 2019. godini. Planirano je i urediti igrališta Zagrad i Zora. Obzirom da se igralište Lastavica ne koristi djeca su predložila njegovo uklanjanje. 

Vijećnici su na sjednici prezentirali rezultate istraživanja „Kakvu Europu djeca žele“ UNICEF-a i Eurochilda, „Dječje organizacije i njihova misija kod nas i u svijetu“ – što smo sve naučili, predstavili su međunarodne aktivnosti XI. saziva DGV-a Grada Opatije te održali prezentaciju „Dječja igrališta- pravo i potreba svakog djeteta“.

Izbori za novi XII. saziv opatijskog Dječjeg gradskog vijeća bit će održani u svibnju, na mandat od dvije godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...