Početna - IZDVOJENO - Posljednje ovosezonsko izdanje seljačke tržnice “Eko Cvetko”
eko cvetko

Posljednje ovosezonsko izdanje seljačke tržnice “Eko Cvetko”

U ponedjeljak, 24. listopada, od 17 sati na Cvetkovom trgu, na Drenovi, održat će se posljednje ovosezonsko izdanje riječke seljačke tržnice “Eko Cvetko”.

Tržnica koja spaja domaće farmere iz cijele Hrvatske i brojne riječane zainteresirane za prirodno uzgojenu hranu te podršku lokalnim farmerima, sa svojim radom ponovno nastavlja u proljeće. Riječ je o volonterskom projektu Grupe solidarne razmjene, koji je prepoznat i podržan od strane nadležnih institucija grada Rijeka, omogućivši da se aktivnosti odvijaju na prostoru Cvetkovog trga.

Upoznati svog farmera i imati priliku s njim direktno razgovarati o proizvodu, znači stvarati odnos povjerenja, a to je ono što nam pri kupnji voća, povrća ili mliječnih proizvoda danas nedostaje- ističu organizatori.

Zahvaljujući činjenici da je ekološki uzgojena hrana postala tražena roba u Rijeci i da će svoje proizvode imati priliku plasirati ili kroz sustav riječke Grupe solidarne razmjene, ili na eko tržnici, sve se više lokalnih proizvodača iz Rijeke i okolice odlučuje na ekološki prihvatljiv uzgoj voća i povrća. Tako se farmerima iz Istre, Slavonije, Gorskog kotara, Dalmacije, sve češće pridružuju vrtlari i poljoprivrednici s riječkog područja.

Ovime se ispunjava misija riječkog GSR-a da potakne, poveća i podrži lokalnu proizvodnju hrane temeljenu na prirodnom, bio uzgoju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...