Početna - IZDVOJENO - Jednu knjigu odvoji, mirisni mažuran uzgoji
odvajam-1-mali
foto: Grad Rijeka

Jednu knjigu odvoji, mirisni mažuran uzgoji

Donesete li jednu urednu, neoštećenu knjigu, u ponedjeljak 24. listopada 2016. na štand KD Čistoća na Korzu ispred Radio Rijeke, zauzvrat ćete dobiti tzv. „živu kartolinu“ koja se sastoji od edukativnog bookmarkera i vrećice sjemena mažurana s kratkim opisom biljke i uputama o uzgoju. Knjige prikupljene ovom akcijom dodijelit će se Domu za odrasle osobe Turnić te Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“, s ciljem da dođu do svojih novih čitatelja.

Komunalno društvo Čistoća predstavilo je zanimljivu i hvale vrijednu akciju “Jednu knjigu odvoji, mirisni mažuran uzgoji” koja će se održati, u ponedjeljak 24. listopada 2016. godine s početkom u 10 sati.

Akcija će se provesti na način da svaki građanin koji donese na samu akciju na Korzu jednu urednu, neoštećenu knjigu, zauzvrat dobije tzv. „živu kartolinu“ koja se sastoji od edukativnog bookmarkera i vrećice sjemena mažurana (majorana hortensis), kratkog opisa biljke i uputa o uzgoju.

Riječ je o jedinstvenom i izvornom riječkom projektu kojim Komunalno društvo Čistoća želi ukazati na važnost ponovne uporabe onih predmeta koji su nam u domovima postali suvišni, a nekome drugome mogu još uvijek biti od koristi. Ponovna uporaba je posebno važna kada je riječ o knjigama, a koje nisu samo tiskani papir i ovitak već prije svega trajni prenositelj znanja i vrijednosti.

Kako je rečeno na predstavljanju akcije, u kontejnerima za prikupljanje papira, kao i reciklažnim dvorištima, u zadnje vrijeme sve je više bačenih knjiga. Možda bi neke od tih knjiga mogle biti iznova upotrijebljene, odnosno možda pronađu nekog novog čitatelja.

Knjige prikupljene ovom akcijom će se dodijeliti Domu za odrasle osobe Turnić te Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“, s ciljem da dođu do svojih novih čitatelja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...