Početna - IZDVOJENO - Posljednji dan STIFF-a donosi sve, od čuda do ponoćnih priča
6.ventilator

Posljednji dan STIFF-a donosi sve, od čuda do ponoćnih priča

Posljednji dan STIFF-a, 2. Međunarodnog studentskog filmskog festivala, donosi raznolik program, od Čuda za najmlađe do Ponoćnih priča za nešto starije.

STIFF je ove godine mislio na najmlađe i u svom programu ponudio dječji program od 6 animirana i jednim igranim filmom pod imenom Wonders / Čuda. Mlađu publiku, ali i sve one koji još uvijek vole bajke pozivamo da u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka u subotu, 03.10., u 16:00 sati upoznaju maštovitog dječaka, živahnu djevojčicu, znatiželjnog robota, usamljenog duha u potrazi za zabavom, neobičnog ventilatora i princezu te saznaju što bi bilo kada bi ovce bile roze. Ulaz na program je slobodan!

Festivalsko vodstvo ove je godine stavilo i poseban naglasak na animaciju te pripremilo program animiranih filmova izvan konkurencije pod nazivom ANIMAFOKUS koji publika može pogledati tijekom trajanja festivala od 17:00 do 20:00 u Galeriji SKC u Palachu. Shodno programu ANIMAFOKUS, STIFF će u subotu, 3. listopada, u 18:30 ugostiti Odsjek za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koji će predstaviti recentne radove škole. Selektorica programa, Ana Hušman, održat će kratak uvod u program, a nakon toga će riječka publika imati priliku vidjeti hrvatske animacije i eksperimentalne filmove, koje će predstaviti njihovi autori. Uslijedit će program Deja Vu koji se počinje prikazivati u 20:30 u Art-kinu Croatia.

Podsjetimo, STIFF, pokrenut u produkciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci te organiziran u suradnji s udrugom Filmaktiv, prvi je hrvatski filmski festival koji prikazuje isključivo studentske filmske i animirane radove. Ove se godine od 1. do 3. listopada odvija u Art-kinu Croatia, Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i OKC-u Palach, a uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Sveučilišta u Rijeci i Turističke zajednice grada Rijeke.

Ulaz na sva festivalska događanja u potpunosti je BESPLATAN!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...