Početna - IZDVOJENO - Postani teta ili barba pričalica
pricalice2
web

Postani teta ili barba pričalica

Edukacija za ovaj projekt za volontere počinje 13. listopada, a mogu se prijaviti svi koji to žele. Projekt Pripovjedač/ica priča djeci za laku noć u organizaciji Strukovne udruge za promicanje dobrobiti djece ‘Portić’ provodi se već šestu godinu u Dječjoj bolnici Kantrida. Projekt doprinosi ublažavanju negativnih posljedica hospitalizacije djece, a provodi se na Odjelu hematologije i onkologije od 2009. godine i na Zavodu za dječju kirurgiju te Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju provodi od 2012. godine. Educirani volonteri, uz sustavnu stručnu podršku, putem didaktičkih i edukativnih interaktivnih materijala, svakodnevno pričaju ili čitaju djeci priče, po jedan sat prije spavanja.

Ovaj projekt od samog početka podržavaju Grad Rijeka, Klinički bolnički centar Rijeka – Dječja bolnica Kantrida, Gradska knjižnica Rijeka – Dječji odjel Stribor i Filzofski fakultet. Ove godine projekt je prepoznalo i podržalo i Ministarstvo zdravlja. Pričanje izabranih priča i bajki može djeci pomoći u oslobađanju potisnutih i/ili neprihvaćenih emocija u svakodnevnom životu, a posebno u uvjetima njihove hospitalizacije.

Tete pričalice su volonteri raznih zanimanja koji prolaze trodnevnu edukaciju kako bi naučili odabrati slikovnicu, čitati priče ili provoditi druge kreativne aktivnosti s djecom.Iako su Tete pričalice već od 15. rujna „na terenu“ edukacija za nove suradnike održat će se 13., 14. i 15. listopada, a svi zainteresirani koji se žele uključiti u projekt “Pripovjedač/ica priča u Dječjoj bolnici Kantrida” kao volonteri odnosno Teta ili Barba pričalica mogu to učiniti slanjem prijavnice na e-mail: strukovna.udruga.portic@ri.t-com.hr. Prijavnica se može skinuti sa web stranice udruge „Portić“.

U 2013. godini ostvareno 3228 sati volonterskog rada, a zanimljivo je da se projekt putem partnerske udruge “SMIJEŠAK za SVE” koja ovaj projekt provodi u Dječjoj bolnici Srebrnjak, u Zagrebu.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...