Početna - GOSPODARSTVO - U Opatiji potpisan kolektivni ugovor za djelatnike gradske uprave uz smanjenje plaća
web

U Opatiji potpisan kolektivni ugovor za djelatnike gradske uprave uz smanjenje plaća

Jučer je u Opatiji u u uredu gradonačelnika potpisan novi kolektivni ugovor nakon uspješnih pregovora sa predstavnicima sindikata. Novi kolektivni ugovor tako su potpisali gradonačelnik Ivo Dujmić, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Boris Pleša, te predsjednik opatijske sindikalne podružnice Željko Harbaš. Uz navedene osobe na potpisivanju bili su još pročelnik gradskog UO za financije i društvene djelatnosti Danijel Jerman, te pročelnica Ureda Grada Helena Masarić, viša stručna suradnica za radne odnose u Gradu Opatija Tamara Pičuljan, potom glavni tajnik Sindikata Siniša Kuhar, i pravna savjetnica u Sindikatu Marina Haklin, kao predstavnici pregovaračkih timova dviju strana.

Sindikat je pokazao razumijevanje za gospodarsku situaciju i prihvatio je ponovno umanjenje osnovice za obračun plaće za iduću godinu, od 3%, kojeg iznosa se gradska uprava odriče već treću godinu. Materijalna prava su zadržana ali nešto manjeg iznosa što zapravo znači da su manja onih koja su predviđena 2011. godine.

I u 2015. godini božićnica, regres za godišnji odmor isplaćuju se  u manjem neoporezivom iznosu, dnevnica za put u zemlji je dalje upola manja, a koeficijenti za izračun jubilarne nagrade su trajno smanjeni. Ova materijalna prava se primjenjuju i na zaposlenike gradskih ustanova. Ponovno je suspendirano pravo na uvećanje plaće kojim se osnovnim tekstom ugovora potiče usavršavanje službenika, te i sljedeće godine nema povećanja plaće zbog završenog magisterija, doktorata ili poslijediplomskog specijalističkog studija.  Novost je razdoblje na koje je kolektivni ugovor zaključen, a to je razdoblje od tri godine.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...