Početna - IZDVOJENO - Potpisan sporazum o radovima na čvoru Orehovica

Potpisan sporazum o radovima na čvoru Orehovica

U Rijeci je jučer potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji čvora Orehovica, čijim će završetkom taj čvor biti u potpunosti spojen na mrežu gradskih prometnica od kojih je potpuno odvojen punih osam godina.

Rekonstrukcija i dogradnja čvora predviđena je u tri faze. Prvom fazom radova, koji bi se mogli realizirati tijekom ove godine, omogućit će se izlaz iz smjera Škurinja prema Trsatu, Vežici i središtu grada.

Druga faza predviđa ulaz iz pravca Zagreba prema središtu Rijeke drugačijim rješenjem nego što je to sada, kao i izlaz iz centra grada Ulicom Franje Račkog na zaobilaznicu prema zapadu. Treća faza predviđa izgradnju izlaza iz centra prema Zagrebu, odnosno izgradnju nadvožnjaka.

Ukupna vrijednost investicije je oko 55 milijuna kuna, a vrijednost radova prve faze oko 4,5 milijuna kuna bez PDV-a. Riječka gradska uprava financirala je izradu idejne projektne dokumentacije, ishodovala lokacijsku dozvolu te financirala izradu glavne projektne dokumentacije.

Hrvatske ceste preuzele su obvezu izgradnje prve faze te projektiranja, pripreme i izgradnje preostale dvije faze rekonstrukcije i dogradnje čvora, a sve to na osnovi prijenosa ulagačkih prava i obveza s Autoceste Rijeka-Zagreb na Hrvatske ceste.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...