Početna - IZDVOJENO - Potpisan Ugovor o dogradnji Dječjeg vrtića Veprinac

Potpisan Ugovor o dogradnji Dječjeg vrtića Veprinac

Gradu Opatiji odobreno gotovo 5,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava

    U Ministarstvu poljoprivrede jučer su potpisani ugovori za izgradnju vrtića i vatrogasnih domova ukupno vrijedni 106,2 milijuna kuna Ugovore je u ime Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala ravnateljica Matilda Copić s osnivačima tih ustanova čiji su projekti zadovoljili uvjete na natječaju tipa operacije 7.4.1 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu Programa ruralnog razvoja RH.

U ime grada Opatije ugovor za odobrena sredstva za dogradnju Dječjeg vrtića Veprinac potpisao je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić.

 Prijavljenom projektu Grada Opatije, za dogradnju zgrade u kojoj je smješten dječji vrtić i područna škola Veprinac, odobreno je 5.435.717,05 kn. Zgrada će se dograditi sa sjeveroistočne strane što će omogućiti boravak djece u adekvatnim uvjetima, usklađenim s državnim pedagoškim standardom.

Dječji vrtić u Veprincu djeluje u prostoru Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija, Područne škole Veprinac te u njemu postoji jedna kombinirana odgojno-obrazovna skupina poludnevnog i cjelodnevnog programa. Trenutačno je upisano 35 djece, a cilj je dograditi i proširiti vrtićki prostor za veći kapacitet.

Vrijednost gradnje novog dječjeg vrtića Veprinac, koji će moći smjestiti oko 50 djece, iznosi 6.794.646,31 od čega se 5.435.717,05 kuna biti pokriveno bespovratnim sredstvima iz EU fondova dok će ostatak financirati Grad OpatijaRadovi na dogradnji vrtića trebali bi početi krajem srpnja ove godine i trajati 18 mjeseci. Novi bi vrtić s radom trebao krenuti u siječnju 2021. godine. Dogradnjom novog prostora vrtića poboljšat će se uvjeti rada i života stanovnika te uštedjeti u troškovima prijevoza koje imaju roditelji, što bi kao posljedicu moglo smanjiti odlazak mladih radno aktivnih stanovnika i obitelji s djecom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

PRVI ELEKTRIČNI AVION USPJEŠNO OBAVIO PRVI LET

Povijesni trenutak Prvi avion kojeg pokreće električni sustav ovog je tjedna uspješno svoj prvi let i tako ispisao nove stranice ...