Početna - IZDVOJENO - Potpisivanje peticije za smjenu ministra Jovanovića
ministar Jovanović
Željko Jovanović (Foto: Pixsell/Arhiva)

Potpisivanje peticije za smjenu ministra Jovanovića

Sindikat Preporod poslao je u ponedjeljak medijima priopćenje u kojem su najavili pokretanje peticije, odnosno skupljanje potpisa za smjenu ministra Željka Jovanovića.

Peticija će se potpisivati u osnovnim i srednjim školama od 17. do 19. prosinca, a rezultati peticije znat će se idući ponedjeljak.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Zbog isplate umanjene plaće za studeni i neisplate troškova prijevoza zaposlenim u školama, ali i zbog svih propusta koji ukazuju na nekvalitetno obnašanje dužnosti ministra znanosti, obrazovanja i sporta, od sedmomjesečnog umanjenja plaća samo učiteljima i nastavnicima, različitog odnosa prema plaćanju štrajka u zdravstvu i obrazovanju do ignoriranja svih inicijativa sindikata i nastavničkih udruga te niza uvredljivih i netočnih izjava na račun zaposlenih u školama, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod pokreće potpisivanje Peticije „Mijenjajte ga!“ kojom se od predsjednika Vlade Zorana Milanovića zahtijeva razrješenje Željka Jovanovića.

Peticija će se od 17. do 19. prosinca potpisivati u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama. Potpisivanje peticije će biti omogućeno cjelokupnom sindikalnom članstvu, ali i svim ostalim zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama. Unatoč brojnim činjenicama o nezadovoljstvu zaposlenih u školama radom aktualnog ministra, rezultati Peticije „Mijenjajte ga!“ bit će prvi stvarni pokazatelji o razmjerima nezadovoljstva Jovanovićevim radom među prosvjetarima. Rezultati Peticije bit će obznanjeni početkom idućeg tjedna.

Sindikat Preporod poziva sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama da se osobno izjasne podupiru li ili ne podupiru daljnji ostanak Željka Jovanovića na funkciji ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Prikupi li se velik broj potpisa, a premijer Milanović ne smijeni svog ministra Željka Jovanovića, zaposlenim u školama bit će poslan jasan znak da Vlada Republike Hrvatske stoji iza svih promašenih poteza svog ministra”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...