Početna - IZDVOJENO - Riva dvosmjerna, Adamićeva samo za javni prijevoz
Autobusni Žabica Rijeka
foto: rijeka.hr

Riva dvosmjerna, Adamićeva samo za javni prijevoz

Do 2015. Grad će prijaviti niz projekata za sufinanciranje iz strukturnih fondova EU, a ukupna vrijednost premašuje 50 milijuna eura, tako bi se u potpunosti trebala izmijeniti prometna shema užeg središta grada na potezu od Fiumare do Žabice, ali i europskim novcem »pogurati« zamrli projekt novog autobusnog kolodvora.

Riječ je prvenstveno o već desetljećima najavljivanoj, a nikad započetoj izgradnji autobusnog kolodvora na zapadnom dijelu Žabice, uređenju Jelačićevog trga, ali i posve novom prometnom rješenju na potezu od jednog do drugog trga.

Javnom gradskom prometu novim je prometnim rješenjem ekskluzivno prepuštena čitava Adamićeva ulica, dok se promet ostalim vozilima seli na Rivu, gdje će teći u oba smjera.

Buduće prometno rješenje predviđa da od Jelačićevog trga, na kojemu će pješačka zona biti proširena u odnosu na postojeću, cijelom duljinom Adamićeve, sve do Jadranskog trga, prometuju isključivo gradski autobusi i taxi vozila, odnosno vozila javnog gradskog prijevoza. Ostala vozila će od Jelačićevog trga Veslarskom ulicom biti usmjeravana na Ulicu Ivana Zajca, kojom će promet teći u oba smjera, kao i Rivom, kojom će dalje nastavljati vožnju do Žabice. Pri tom će i na Rivi i u Zajčevoj nestati parkirna mjesta na sjevernoj strani prometnice, koja će biti nadomještena izgradnjom Rijeka-prometove garaže Zagrad B. Prenamjena Adamićeve isključivo za javni gradski prijevoz značit će i da će ulice između nje i Rive postati pješačka zona, osim Zadarske, kojom će se i dalje stizati na Rivu iz Barčićeve i obrnuto, s Rive prema Barčićevoj i Trpimirovoj, objašnjava pročelnik Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca, a prenosi Novilist.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...