Početna - KULTURA - Povodom dječjeg dana u Opatiji raspisan natječaj za izradu najtolerantnijeg plakata

Povodom dječjeg dana u Opatiji raspisan natječaj za izradu najtolerantnijeg plakata

colors2Povodom Opatijskog dječjeg dana koji će se održati 13. lipnja 2013. godine, Dječje gradsko vijeće Opatije raspisalo je natječaj za izradu “najtolerantnijeg” plakata.

Tolerancija je vrlina koja mir može učiniti mogućim, doprinosi mijenjanju kulture rata u kulturu mira (UNESCO-va definicija tolerancije). Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim kulturama. Ona je zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju. Tolerancija je harmonija različitosti.Obzirom da su netolerantna ponašanja često uzroci sukoba i nasilja DGV Opatija je odlučilo projektom „Maraton suradnje i prijateljstva“ djecu, roditelje, građane senzibilizirati na tolerantna ponašanja u međunarodnoj godini aktivnog građanstva. Veliki problem danas u društvu je socijalna isključenost djece ranjivih skupina i nepoštivanje različitosti djece. DGV Opatija putem natječaja najtolerantnijeg plakata želi istaknuti da je upravo različitost ono što obogaćuje sve nas i da jedino tolerancijom i prijateljstvom možemo razvijati slobodno i demokratsko društvo.

UVJETI NATJEČAJA:

Pravo na sudjelovanje imaju sva djeca osnovnih škola/vrtića s područja Grada Opatije (Volosko, Opatija, Pobri, Ika, Oprič, Dobreć, Veprinac, Poljane..).

Dob djece: od 5 do 15 godina

VAŽNO:

Na poleđini svakog plakata mora pisati:

– ime i prezime djeteta

– dob djeteta

– adresa djeteta

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2013. godine, a prijave se podnose na adresu:

Društvo „Naša djeca“ Opatija

M. Tita 157

51410 Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...