Početna - IZDVOJENO - Povodom Svjetskog dana voda otvorena izložba Marka Gracina “Pogovor z Ričinun”
izlozba
foto: Grad Rijeka

Povodom Svjetskog dana voda otvorena izložba Marka Gracina “Pogovor z Ričinun”

Povodom Svjetskog dana voda na Korzu je danas otvorena izložba fotografija o Rječini pod nazivom “Pogovor z Ričinun” fotoreportera Novog lista Marka Gracina.

Njegova fascinacija Rječinom koja je, kako sam kaže, počela prije dva desetljeća s prvim fotoreportažama, predstavljena je kroz 20 fotografija koje će Riječani moći pogledati sve do 31. ožujka.

„Fascinacija Rječinom veže se za moje početke u profesionalnoj, reporterskoj karijeri još prije 20 godina kada smo kolegica Slavica Mrkić Modrić i ja počeli raditi reportaže s izvora Rječine i iz svih sela kroz koje ona prolazi. To je bio početak, a izlaganje ovih fotografija koje se sada nalaze na Korzu, moja je zahvala koju sam izrazio ovoj maloj, ali moćnoj rijeci“, rekao je Gracin.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel rekao je kako je današnja izložba samo jedna u nizu manifestacija kojom Rijeka želi obilježiti Svjetski dan voda i tako podsjetiti na ljepote Rječine, rijeke koja je gradu ujedno i glavni izvor pitke vode iznimne kvalitete.

„Budući da je izložba postavljena na Korzu, veliki broj Riječana moći će vidjeti ljepote Rječine, što će ih možda potaknuti da i sami pogledaju neke od ovih lokacija s Markovih fotografija, pogotovo jer smo u donjem dijelu rijeke uredili jako lijepi šetnicu“, rekao je Obersnel te najavio i brojna druga događanja na kojima će riječka voda narednih dana biti glavna tema.

Marku Gracinu i gradonačelniku Vojku Obersnelu, u obilasku izložbe pridružili su se zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini.

Marko Gracin rođen je u Rijeci 1975. godine. Od 1993. godine zaposlen je u Novom listu kao fotoreporter. Član je riječkog ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...