Početna - IZDVOJENO - Predavanje: Povijest opatijskog i liburnijskog vodovoda – vodeni odraz Opatije i Liburnije (1883. – 2016.)
grad opatija
foto: Grad Opatija

Predavanje: Povijest opatijskog i liburnijskog vodovoda – vodeni odraz Opatije i Liburnije (1883. – 2016.)

Predavanje će se održati u srijedu,12. listopada 2016. godine s početkom u 19 sati u auditoriju Vile Antonio u Opatiji, u ulici Vladimira Nazora 2 (iza hotela Pariz).

Predavanje će ponuditi detalje kronologije gradnje opatijskog i liburnijskog vododa i njegove povijesnodruštvene te gospodarske implikacije u kontekstu razvoja i rasta Opatije kao lječilišta kroz razne povijesnopolitičke epohe. Putem neposrednih primjera iz nekadašnje svakodevnice kao i ciljanih faksimila, dopisa i nacrta izdvojiti će se etape kronoligije kao epizodne žarišne točke, te će publika moći jasnije steći uvid u jednu nevjerojatnu priču –  odraza vodovoda na lokalne prilike i turističku povijest grada. Danas se bilježi 132 godine od prve gradnje jedinstvenog opatijskog vodovoda. Što se zapravo u tom razdoblju događalo, zašto je voda tako kvaltetna, kao i ostalo, rasvijetliti će predavanje.

Povijest opatijskog i liburnijskog vodovoda – vodeni odraz Opatije i Liburnije (1883. – 2016.) održat će  Doc.dr.art. Melinda Kostelac, Akademija primijenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci.

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...