Početna - IZDVOJENO - Predsjednica mladima u poslanici povodom Dana državnosti: Ostanite u Hrvatskoj i učinite ju boljom!
kolinda
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednica mladima u poslanici povodom Dana državnosti: Ostanite u Hrvatskoj i učinite ju boljom!

– Znam da mnogi od vas razmišljaju o odlasku u inozemstvo, ne samo zbog trenutačne nemogućnosti zaposlenja, nego i zbog osjećaja da nismo dovoljno iskoristili mogućnosti izborene slobode. Mnogi se od vas pitaju: ima li smisla ostati? Želim vas ohrabriti. Vas vidim kao predvodnike hrvatskog zajedništva. Ostanite! Učinite Hrvatsku boljom, naprednijom i prosperitetnom kako bi vi, vaši roditelji, djedovi i bake živjeli dostojanstveno – poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović mladima u svojoj poslanici u povodu Dana državnosti.

Predsjednica je istaknula kako previše energije trošimo na nepotrebne podjele u društvu i poručila da bi se trebalo posvetiti definiranju ciljeva budućnosti.

– Samo ozbiljan, odgovoran dijalog može nam omogućiti potrebno jedinstvo u donošenju i provedbi strateških smjernica državne politike te izgradnju moderne hrvatske države. Jedna od tih smjernica svakako nam treba biti ambicioznija vanjska politika, koja će odlučnije djelovati u okvirima članstva u Europskoj uniji i NATO-u. Predugo vremena zanemarivali smo neka već uspostavljena prijateljstva i savezništva, odnosno nismo stvarali nova. To moramo žurno ispraviti – rekla je Predsjednica.

Grabar Kitarović smatra kako je pred svima nama velika  odgovornost i dužnost izgraditi i razvijati našu domovinu na načelima otvorenosti prema drugima i prema svijetu u čijem uređenju i upravljanju aktivno sudjelujemo. Pri tome se moramo voditi domoljubljem, temeljenim na znanju i radu, poštovanjem i zaštitom nacionalnih interesa, te skrbi prema najugroženijim društvenim skupinama.

– Posebno ističem važnost nacionalnih manjina unutar našega društva. Hrvatska je vaša domovina. Ovo je naš zajednički praznik. Gradimo Hrvatsku na različitosti, toleranciji i njegovanju kulture dijaloga i razumijevanja, jer kroz to se najbolje očituje smisao slobode koju smo tako teško izborili. Hrvatice i Hrvati u domovini i svijetu, hrvatske državljanke i državljani; Proslavimo radosno i ponosno blagdan naše državnosti. Izvjesimo hrvatsku trobojnicu, pokažimo kako u našim srcima živi ljubav za dragu nam, jedinu i vječnu domovinu Hrvatsku! Svima srdačno čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske! – poručila je Predsjednica.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...