Početna - IZDVOJENO - Predsjednica: Ne razmišljam o kandidaturi za mjesto glavne tajnice UN-a
kolinda grabar kitarovic
web

Predsjednica: Ne razmišljam o kandidaturi za mjesto glavne tajnice UN-a

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović našla se na popisu 30 svjetskih političarki za koje počinje lobiranje i moguće su nasljednice glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, kojemu mandat traje do 31. prosinca 2016.

Predsjednici Hrvatske je, piše Večernji list, ugodna spoznaja da se našla među 30 kandidatkinja za funkciju glavne tajnice UN-a, što tumači potvrdom da je njezin rad na međunarodnoj sceni (NATO) bio zapažen. No, prioritet joj je dosljedan rad za dobrobit Hrvatske, tako da ne razmišlja o mogućoj kandidaturi za drugu funkciju i odlazak.

Objavom liste potencijalnih kandidatkinja i pisanjem New York Timesa da su svih osam tajnika UN-a bili muškarci počela je kampanja kojom se na čelo UN-a želi postaviti ženu. Na listi je, uz našu predsjednicu, još pet predsjednica država, četiri premijerke, tri ministrice, dvije kancelarke…

Naša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić već mjesecima lobira za svoju kandidaturu, pa iznenađuje da nije na listi koju je objavila lobistička grupa womansg.org.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...