Početna - IZDVOJENO - Predsjednica: Ovo je trenutak za zajedništvo i povjerenje državnih institucija
kolinda grabar kitarovic
web

Predsjednica: Ovo je trenutak za zajedništvo i povjerenje državnih institucija

Nezadovoljna reakcijom službi na izbjegličku krizu, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je sjednicu svoga Vijeća za domovinsku sigurnost, a stavove s te sjednice iznijet će pred Vijećem za nacionalnu sigurnost.

‘Kao što znate, danas je i sjednica VNS-a i sve ću prijedloge tamo izreći. Ovo je moje savjetodavno tijelo i mislim da je potrebno njihovo znanje iskoristiti! Danas nam namjera nije bila kritizirati vladu već raspraviti probleme od lokalne do globalne razine.

Ovo je trenutak za zajedništvo i povjerenje državnih institucija. Ovo je dugoročan problem za Hrvatsku i za EU. Moramo pokazati humano lice, ali i zaštiti nacionalni interes koji nam je na prvom mjestu, piše Dnevnik hr.

Rješenja ću predložiti na VNS. Složili smo se da je kontrola i nadzor granice od ključne važnosti. Ulazak ljudi mora biti pod nadzorom kontrola tko su i zašto dokaze, gdje će biti smješteni i kamo odlaze.

Zato treba biti usklađeno sve. Ova kriza kao i kriza oko Gunje pokazala je da trebamo sustav koji će djelovati zajedno da svi kontroliraju krize. Važno je da sve ne izmakne kontroli. Ovo što smo vidjeli nije dobro, procjene nisu bile dobre, ali sada treba vidjeti što napraviti.

Treba razgovarati sa susjednim državama i vidjeti kako zajedno dalje, vidjeti što je sa shengenom. Treba razgovarati s Bruxellesom što će biti s imigrantima. Hrvatska može zbrinuti dio, ali što će biti s njima?’, napominje predsjednica.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Dujmić odgovorio na Kiriginove navode o minusima

Izgleda da je “fer gradonačelnik” još uvijek u izborima i nastavlja iznositi neistine na moj račun, sada izjavljujući da je ...