Početna - IZDVOJENO - Predsjednica sudjelovala u žetvi
kolinda
web

Predsjednica sudjelovala u žetvi

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u utorak sastanku predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore iz pet slavonskih županija u mjestu Siče te poručila kako u Hrvatskoj želi vidjeti bolje korištenje fondova i za ruralni razvoj, poljoprivredu i ribarstvo.

“Bolje korištenje fondova za ruralni razvoj, poljoprivredu, ribarstvo. To je ono što želim vidjeti u Hrvatskoj”, rekla je Grabar-Kitarović ističući, među ostalim, primjer Poljske kao zemlje koja je prije Hrvatske postala članica Europske unije i ostvarila znatan razvoj svoje poljoprivrede i ruralnih područja. Dodaje da ruralni prostor može biti prostor za nova zapošljavanja.

Čelnici poljoprivredne komore izvijestili su je o aktualnom stanju u poljoprivredi, a hrvatska predsjednica podržala kontinuirane zahtjeve poljoprivrednika za ažurnijom dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, što je temeljni uvjet za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Predsjednica Grabar-Kitarović je ponovila i očekivanja da će na policama trgovačkih lanaca u Hrvatskoj biti puno više hrane iz domaće proizvodnje. Na taj način, kaže, pokrit će se još uvijek veliki uvoz. Prostor za jaču ulogu poljoprivrede iz kontinentalnog dijela Hrvatske u domaćoj ekonomiji predsjednica vidi i u učinkovitijem plasmanu poljoprivrednih proizvoda kroz turizam na moru.

Tijekom posjeta Brodsko-posavskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u žetvi na obiteljskom imanju Vrakić u Magić Maloj u općini Nova Kapela.

Okupljeni na žetvi strahuju da će hrvatska pšenica sva završiti u izvozu, a domaći potrošači jesti kruh od uvozne pšenice. “Nadam se da će ova pšenica ostati u Hrvatskoj, da ćemo jesti kruh od hrvatske pšenice”, komentirala je predsjednica Grabar-Kitarović na takav mogući tijek događaja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...