Početna - IZDVOJENO - Predsjednica uvela trajekt u supetarsku luku
kolinda

Predsjednica uvela trajekt u supetarsku luku

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak ujutro je u Splitu, gdje je trenutačno njezin privremeni ured, popila kavu na Rivi, a zatim prošetala središtem grada i splitskom tržnicom.

Poslijepodne se ukrcala na trajekt za Brač, a čim je stupila u salon, okružili su je brojni građani koji su se htjeli s njom fotografirati i stisnuti joj ruku. Predsjednica je s osmjehom na licu popričala s putnicima, a na pitanje smeta li joj gužva oko nje, odgovorila je:

“Ne, ljudi prepoznaju da iskreno želim biti s narodom, želim se sa svima sresti i pokazati poštovanje za ono što građani imaju reći. Predsjednica im vjerojatno neće moći riješiti sve problema, ali želim uspostaviti kodeks ponašanja”, rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

Na komentare da je ‘ima svugdje’, Grabar-Kitarović kaže da bi se oni kojima to smeta trebali zamisliti.

“Građani su izvor demokracije, tako žive hrvatski građani. Sve što sam radila, rade i naši ljudi. Poduzetnici, ribari, poljoprivrednici, oni koji žanju, miješaju beton, lijepe pločice, oni će pokrenuti Hrvatsku, izvesti nas iz krize, njima treba posvetiti svu pažnju, a onima koji drže isprazne govore iz ureda, poručujem da je to farizejstvo. Uostalom, rad je dio mog životnog iskustva, uz pomoć na obiteljskom gospodarstvu, kao srednjoškolka čistila sam kuće, kao studentica prevodila…”, rekla je.

Na kraju plovidbe, zapovjednik trajekta pozvao ju je u posjet posadi, a ona je spremno prihvatila ponudu da upravlja trajektom. Tako je uz pomoć kapetana uvela trajekt u supetarsku luku, čega putnici nisu ni bili svjesni.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...