Početna - IZDVOJENO - Predstavljena nova kazališna sezona Festivala Opatija- “Do proljeća u sedam koraka”
do proljeca

Predstavljena nova kazališna sezona Festivala Opatija- “Do proljeća u sedam koraka”

Nova kazališna sezona u Opatiji, nazvana ”Do proljeća u sedam koraka” predstavljena je u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, gdje je istaknuto kako će četiri događanja za djecu te tri predstave za odrasle tijekom veljače i ožujka biti odličan uvod u jubilarni, 5. Festival neovisnih kazališta koji počinje u utorak nakon Uskrsa, odnosno 29. ožujka.

Petak, 19. veljače 2016. u 20 sati / hotel Imperial, Opatija
KORAK 1: Što kada izgubimo uspomene?

Olja Lozica: Prvi put kad sam ti vidjela lice

Teatar &TD, Zagreb

Prvi korak prema proljeću napravit ćemo predstavom u režiji Olje Lozica koja je svoju praizvedbu imala nedavno, 9. prosinca prošle godine.  Tema predstave je borba s progresivnom degenerativnom bolešću glavne junakinje sjećanjima na trenutke proživljene s davnom ljubavi. Izniman odnos legendarne riječke glumice Olivere Baljak i osječkog glumca Gorana Guksića proteže se od nježne zaljubljenosti, pritajene tuge do profinjene sjete. Predstava na diskretan način otvara spoznaju da je put prema drugoj osobi lakše prijeći ako naučimo slušati ono što osjeća, a ne ono što osoba govori.

 

Subota, 27. veljače 2016. u 11 sati / UP Juraj Šporer, Opatija

KORAK 2: Zajedno smo jači!

Pričaonica 3+: Djed i repa

Teatar Poco Loco, Zagreb

Uz zvukove ukulelea, na drugom koraku poslušajte veselu ekološku priču “Djed i repa” koja govori o radu, ljubavi i strpljenju koje je potrebno uložiti u zemlju (i u naš planet Zemlju), jer ona nam daje hranu i život, pa i mi, ljudi, trebamo nešto dati zauzvrat da bismo živjeli zdravo i sretno.

 

Petak, 4. ožujka 2016. u 20 sati / hotel Adriatic, Opatija
KORAK 3: Kruha i spektakluka!

Rene Bitorajac/Tarik Filipović/Zoran Lazić:

Spektakluk

Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb

Glazbeno-scensko-tragično-komični spektakluk (s naglaskom na luk kao kod riječi lopovluk, bezobrazluk ili prostakluk) Satiričkog kazališta Kerempuh poduhvat je uigranog i poznatog glumačkog dvojca, Tarika Filipovića i Renea Bitorajca, pojačanog redateljem, kolumnistom i vrlo često dežurnim intelektualcem, Zoranom Lazićem.

 

Subota, 5. ožujka 2016. u 11 sati / UP Juraj Šporer, Opatija

KORAK 4: Novcem možeš kupiti kuću, ali ne i dom

‘Priča mi se priča’

Pričaonica 3+

Janko i čarobni grah

Teatar Poco Loco, Zagreb

U režiji Renate Carola Gatica, uz zvukove harfe, Pokolokovci će nam ispričati priču o razigranom i pomalo naivnom mladiću Janku. Zašto Janko tri puta odlazi kod strašnog diva? Da li je to zato što je neustrašiv? Kako će završiti Jankovi pohodi u divove dvore? Hoće li mu čarobni grah donijeti pravo bogatstvo?

 

Subota, 12. ožujka 2016. u 11 sati / UP Juraj Šporer, Opatija

KORAK 5: Bitno je očima nevidljivo

Pričaonica 3+

Ružno pače

Teatar Poco Loco, Zagreb

Na petom koraku posljednji put u sezoni družit ćemo se s glumcima Teatra Poco Loco koji će nam, uz pratnju harmonike, ispričati i otpjevati priču o Ružnom pačetu. Kakva je sudbina pačića koji se teško uklapa u svoju okolinu? Neprihvaćen i ismijavan, ružni pačić prolazi kroz teška vremena sve dok ne stigne proljeće i on otkrije da je zapravo i sam – prekrasni labud.

 

Petak, 18. ožujka 2016. u 20 sati / hotel Imperial, Opatija

KORAK 6: Dnevno svježi politički cabaret 

Cabaret Chishche Lishche

Ivan Đuričić:

(B)luzeri narodnjaci

Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb

Inspirirani Rat Packom, Monty Pythonima i kafanskom pijankom, članovi jedinog stalnog hrvatskog kazališnog benda Chishche Lishche, Mia Anočić – Valentić, Filip Detelić, Ivan Đuričić, Hrvoje Kečkeš, Mario Mirković i Luka Petrušić donose vam dnevno svježi politički cabaret, predstavu ‘(B)luzeri narodnjaci’. Naručite piće i prepustite se maštovitom prikazu sulude svakodnevice koju vam nudi Chishche Lishche!

 

Nedjelja, 20. ožujka 2016. u 12 sati / hotel Adriatic, Opatija

KORAK 7: Kazalište za tvoje dobro 

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Braća Grimm:

Snjeguljica i sedam patuljaka 3+

Teatar Naranča, Pula

Samo dan prije kalendarskog početka proljeća, 20. ožujka, obilježit ćemo Svjetski dan kazališta za djecu i mlade predstavom ‘Snjeguljica i sedam patuljaka’. Pulski teatar Naranča maštovitom scenografijom, šarenim kostimima, plesom i pjesmom podsjetit će nas zašto su njihove protekle predstave izazvale toliko ushićenja. Svjetskim danom kazališta na najbolji način ‘zakoračit’ ćemo u proljeće i dočekati 5. FEN!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...