Početna - IZDVOJENO - Predstavljen novi vozni red za Opatiju
autobus
foto: web

Predstavljen novi vozni red za Opatiju

Nova organizacija javnog gradskog prijevoza u Opatiji stupa na snagu od 1. svibnja te donosi obnovljenu Autotrolejevu liniju broj 35, kojom će voziti mali autobus na plin. Prednost prelaska na novog prijevoznika jest u tome što će korisnici moći koristiti iste karte prilikom presjedanja.

Nova linija 35 prometovat će na trasi od Opatije preko Ičića i Poljane do Veprinca, te natrag preko Nove ceste i Tošine, s time da će dvaput dnevno produžiti od Veprinca i prema Zatki. Radnim danom ukupno je predviđeno 12 vožnji smjer Veprinac-Opatija i 12 vožnji smjer Opatija-Veprinac. Linija 34 vozit će na relaciji od Opatije preko Voloskog i Pavlovca do Matulja sa zadnjim stajalištem u Veprincu, dok će nedjeljom i praznikom produžiti i do Učke. Radnim danom ukupno je predviđeno 11 vožnji smjer Opatija-Veprinac i 10 vožnji smjer Veprinac – Opatija.

Promjene se uvode i u liniju 37 koja povezuje Opatiju, Pobri, Matulje i Kastav, koja će radnim danom 13 puta voziti iz Opatije prema Kastvu, a dvanaest puta u suprotnom smjeru. Linije 32 i 36, koje također prolaze opatijskim područjem, vozit će i dalje po dosadašnjem rasporedu.

Novi vozni red dovesti će do većih cijena za građane, cijene karata neće biti iste kao u sustavu City busa, već će biti prema cjeniku i zonama Autotroleja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...