Početna - IZDVOJENO - Proslava prvog maja na Kvarneru

Proslava prvog maja na Kvarneru

Volosko

Kolekcionar Damir Batistić u četvrtak, 1. svibnja 2014 u deset sati otvara izložbu „Bljesak u ratu“ u prostoru novouređenoga skloništa, na lokaciji Volosko -Tošina, ul. Ivana Matetića Ronjgova kod br.1, (streljana S.K.“DVD OPATIJA“).

Veprinac

U četvrtak, 1.svibnja u deset sati kreće tura nordijskog hodanja s prvom stanicom ispred Ville Angioline, a centralna proslava održat će se pod Ložun u 12 sati, uz nastup Puhačkog orkestra Lovran, dua “Bernard i Kokonić” i fažol za svih.

RUTA / teška staza dužine 8 km: Opatija (Vila Angiolina) – Slatina – Izvor Vrutki – Veprinac – Proslava Praznika rada (besplatni grah) – Bregi – Šetalište Carmen Sylve – Opatija (Vila Angiolina).

Kastav

U četvrtak, 01. svibnja 2014. godine povodom 1. svibnja, ,,Međunarodnog praznika rada”, Glazbeno društvo ,,Spinčići” – Kastav tradicionalno će zasvirati kratke prvomajske budnice na području Grada Kastva i Općine Čavle.

Termini nastupa ,,Prvomajskih budnica” su:

6:15 – Spinčići

6:35 – Trinajstići

6:55 – Rubeši

7:15 – Kastav

7:40 – Jardasi

9:00 – Čavle

9:30 – Podrvanj

10:00 – Grobnik

11:00 – Srdoči

11:20 – Rešetari

11:40 – Ćikovići

Šapjane

U Šapjanama održat će se 68. put povijesna manifestacija na Gradini. U znak zahvalnosti zbog činjenice da su mjesto Šapjane i njegovi stanovnici izbjegli sudbinu Muna i Lipe, odnosno razaranja koja su ih zadesila u Drugom svjetskom ratu.

Program započinje u 11 sati zavjetnom misom Majci Božjoj Gradinskoj. Po završetku Svete mise započinje zabavni dio programa s bogatom tombolom i zabavnim igrama s nagradama. Hrane i pića neće nedostajati, a za veselu feštu i muziku u živo zaduženi su poznati domaći muzikanti. U slučaju kiše program će se preseliti u Dom Šapjane.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...