Početna - IZDVOJENO - Predstavljen program „Dječjeg tjedna“
program dječjeg tjedna

Predstavljen program „Dječjeg tjedna“

Dječji tjedan obilježava se od 5. do 11. listopada, a bogat program zbivanja jučer su na konferenciji za medije u Vijećnici Grada Opatije predstavili zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić, zatim Petra Deranja i Karolina Bilen, vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, te predstavnici Festivala Opatija Petra Borovac i Marin Sušanj, te Sanja Škorić, voditeljica Društva “Naša djeca“ Opatija, koje koordinira zbivanja.

Dječji tjedan ove se godine održava pod motom:  „Ljubav djeci prije svega“.

Zamjenik gradonačelnika F. Kirigin je govoreći o programu, najavio da će u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, u nedjelju, 11. listopada 2015. u 18 sati u kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic u Opatiji gostovati dječja kazališna skupina Shangai Little Star Troupe iz Kine s glazbeno-akrobatskom predstavom „Pjesme i osmijesi“. Riječ je o  nastavku uspješna suradnja Grada Opatije s Veleposlanstvom NR Kine u Hrvatskoj, koje će ovog puta Opatiji darovati predstavu malih kineskih akrobata. Očekuje se nastup 30-ak djece koji će izvesti 13 umjetničkih točaka (plesni, vokalni i instrumentalni nastupi), a nastup kineskih pjevačkih i plesnih „malih zvijezda“ organiziraju ustanova Festival Opatija i Društvo „Naša djeca“ Opatija.

Inače, Dječji tjedan započinje u ponedjeljak, kada je točno u podne zakazano održavanje i  dječjeg javnog skupa ispred Sportske dvorane Marino Cvetković, podsjetila je voditeljica DND-a Škorić.

U sklopu programa obilježavanja najavljeno je i održavanje 2. sjednice 10. saziva Dječjeg Gradskog vijeća Opatije, koje cijelo desetljeće u kontinuitetu radi i aktivno je, što ga čini posebnim ne samo u hrvatskim već i u okvirima izvan naše zemlje, istakla je Lea Pašić, dječja gradonačelnica.

Inače, opatijski DND i DGV potaknuti valom migranata koji prolaze kroz našu zemlju, organizatori su akcije pod motom „Sačuvajmo djetinjstvo djeci izbjeglica“ s ciljem prikupljanja higijenskih potrepština, odjeće, obuće i igračaka za djecu, koje će organizatori poslati u vidu humanitarne pomoći za djecu izbjeglice mjerodavnim adresama u Slavoniji.

Program Dječjeg tjedna detaljnije  je izložila vijećnica DGV-a  Petra Deranja, rekavši da otpočinje upravo na Međunarodni dan djeteta,  5. listopada, dok je druga  vijećnica u DGV Opatija Karolina Bilen pozvala djecu i roditelje da se u petak, 9. listopada, pridruže na Dječjem festivalu, u Cinestaru Rijeka.

Predstavnici Festivala Opatija Petra Borovac i Marin Sušanj pozvali su sve zainteresirane da im se u petak u 17h u UP Juraj Šporer pridruže na igraonici „Čovječe, ne ljuti se“ i još jednom podsjetili da je u tijeku natječaj za izbor najljepših figurica koje će se koristiti u ovoj igri. U subotu u 11h na istom mjestu zagrebački teatar Poco Loco održat će Pričaonicu –  interaktivno pričanje priče “Tri praščića”, na kojoj su pozvani i djeca i roditelji i none i nonići da dođu i uključe se u ovaj zanimljiv događaj. Ulaz je slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...