Početna - IZDVOJENO - Vozni park Autotroleja bogatiji za sedam novih autobusa
Novi autobusi Autotroleja

Vozni park Autotroleja bogatiji za sedam novih autobusa

Pet novih autobusa Komunalnog društva Autotrolej koja kao pogonsko gorivo koriste stlačeni prirodni plin i dva vozila na dizel s motorima po posljednjim standardima i direktivama EU, predstavljena su danas na Korzu. Riječ je o investiciji vrijednoj ukupno 21.228.900,00 kuna, koju je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao s 40% iznosa.

Radi se o niskopodnim, gradskim, solo autobusima marke Iveco bus – Urbanway (dužine 12 metara). Autobusi raspolažu s 28 sjedećih te 47 stajaćih mjesta. Opremljeni su motorima Euro 6 norme, rashladnim uređajima te rampama za osobe s invaliditetom, dok je vozačka kabina odvojena od prostora putnika. Autobusi su opremljeni sa spremnicima za stlačeni prirodni plin koji mogu osigurati autonomiju vožnje od 400 kilometara između dva punjenja. Ukupna vrijednost pet novih vozila na stlačeni prirodni plin (SPP) i četiri zglobna čija se isporuka očekuje u naredna dva mjeseca iznosi 21.228.900,00 kuna. Nova vozila financirana su sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s iznosom od 7.456.064,00 kuna. Ostatak sredstava osigurao je KD Autotrolej kreditnim sredstvima HBOR-a.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača stiže u Opatiju

Petar Grašo jedan je od najpoznatijih hrvatskih pjevača, tekstopisaca, kompozitora i kantautora koji je u bogatoj glazbenoj karijeri surađivao s ...