Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Predstavljen program obilježavanja Dana grada Kastva

(FOTO) Predstavljen program obilježavanja Dana grada Kastva

U Kastvu je danas predstavljen bogat program obilježavanja Dana grada Kastva koji traje od 28. svibnja do 12. lipnja uz niz već poznatih ali potpuno novih manifestacija.

Gradonačelnik Matej Mostarac zahvalio se kastavskim udrugama, sportskim klubovima i pojedincima na angažmanu u osmišljavanju programa:

Nakon dvije godine Dan grada Kastva ponovno se slavi uz program koji je osmišljen tako da u njemu uživaju svi, od djece do naših umirovljenika. Ima tu kulturnih programa, zabave, sporta, edukativnih radionica, koncerata, vrtićkih i školskih priredbi, natjecanja… Pozivam Kastavce ali i ostale naše drage goste da u naredna dva tjedna dođu i uživaju zajedno s nama, kazao je gradonačelnik Mostarac.

Dan grada je i prigoda da se nagrade zaslužni pojedinci i udruge pa je predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver spomenula i ovogodišnje dobitnike:

Nagrade Grada Kastva za 2022. godinu dodijelit će se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 6. lipnja na obnovljenom trgu Lokvina, a dobit će ih prof.dr.sc. Zorina Pinoza-Kukurin, Željan Pavić i Boćarski klub Kastav. Posmrtno su dodijeljena tri javna priznanja i to: Svetozaru Kovačeviću, Berislavu Sesaru i Josipu Jurkoviću, kazala je Mirela Smojver.

Program započinje već ovog vikenda, točnije u subotu 28. svibnja, 47. Susretom puhačkih orkestara Istre koji u svojoj dugoj tradiciji tek treći put dolazi u Kastav.

Predsjednica Glazbenog društva Spinčići Lorena Blažić Pošćić najavila je nastupe 13 orkestara i dva mažori tima. Program započinje u 14 sati mimohodom na Trgu Matka Laginje, a koncertni nastupi održat će se u 16 sati na Crekvini.

U programu Dana grada Kastva po prvi puta održat će se dvodnevna manifestacija Kastav Smart City, 2. i 3. lipnja, a o kojoj je govorio voditelj Smart city projekata u Gradu Kastvu, Renato Stanković:

Cilj ove manifestacije je popularizirati teme poput održivog razvoja, zelene tranzicije, pametnog stanovanja i novih tehnologija. Kastav je jedan od predvodnika zelene i digitalne tranzicije i želimo građane upoznati s brojnih prednostima koje ćemo predstaviti kroz tribine i radionice, kazao je Renato Stanković.

Poseban dan u programu imaju i najmlađu kroz Dječji dan kojim se 13. lipnja zatvara program. Predsjednica Društva naša djeca Kastav Ivana Cetina istaknula je da će tog dana stara jezgra Kastva biti prava igraonica na kojoj će se održati i Slikarska delavnica ili natjecanje u slikanju motiva Kastva, razne radionice i predstava za djecu.

Važan segment proslave je i sportski program o kojem je govorio voditelj sportskih aktivnosti u Gradu Kastvu, David Burburan:

Krenuli smo već danas kada vrtićari obilježavaju Sportski dan na Crekvini i u tom tonu ne stajemo do sredine lipnja. U program su uključeni vrtići, škola, rekreativci, sportaši i umirovljenici. Važno je istaknuti 59. Kastavske sportske igre, Kastafski kros i 18. memorijalnu utrku Zehid Kadrić, međunarodni košarkaški turnir, sportske igre umirovljenika i brojne druge sadržaje, najavio je David Burburan.

Andrea Bralić, savjetnica za društvene djelatnosti i odnose s javnošću Grada Kastva istaknula je još neke događaje poput Dana otvorenih vrata Kuće belice u nedjelju 29 svibnja od 16 do 19 sati, mjerenja šećera u krvi i tlaka u organizaciji Crvenog križa Kastav, otvorenja izložbe Željana Pavića, 2. lipnja u crkvi Sv. Trojice, 101. Zelenog Kastva na Fortici, 4. lipnja, te koncerta na trgu Belveder, istog dana u 20 sati, a na kojem sviraju bendovi D’ Beni i Eureka.

Tu su još i završne priredbe naših vrtića i škole te Gym Dancea, zatim finale međunarodnog natjecanja Kastav Strings, turneja „100 šterni, ćo!“ i koncert Ivane Kindl i Damjana Brnića, prezentacija video uratka „Kastav Hall of fame: Milan Marjanović“ Eurowaya, obilježavanje Dana vrtova u organizaciji umirovljenika… i drugi programi, istaknula je Andrea Bralić.

Izvor: Grad Kastav

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...