Početna - IZDVOJENO - Predstavljena poštanska marka “170 godina turizma” u Opatiji
opatija marka
foto: grad-opatija

Predstavljena poštanska marka “170 godina turizma” u Opatiji

Jučer, u znamenitnoj opatijskoj Vili Angiolini predstavljena je prigodna poštanska marka “170 godina turizma u Opatiji”, koju je izradila Hrvatska pošta d.d. u suradnji s Turističkom zajednicom Opatija.

Opatija je dobila dvije poštanske marke – prvu posvećenu 150 godišnjici hrvatskog turizma i drugu, za ovogodišnju 170. obljetnicu turizma. Dizajn marke potpisuje gospođa Dubravka Zglavnik Horvat, dizajnerica iz Zagreba, nominalna vrijednost marke je 2,80 kuna. Direktorica opatijske Turističke zajednice zahvalila je Hrvatskoj pošti d.d. što je prepoznala značaj ove velike obljetnice i izradila poštansku marku „170 godina turizma u Opatiji“.

Unatoč vladavini tehnologija, rukom pisana razglednica i nalijepljena poštanska marka još uvijek živi i predstavlja nešto sasvim osobno, iskreni dar od srca.

Predstavljanju su bili nazočni i gospodin Krešo Antonić, predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, koji je ujedno i član Povjerenstva za izbor motiva te grafičkih i likovnih rješenja poštanskim maraka RH te gospodin Ivo Bašić predstavnik Ministarstva turizma. Gospodin Bašić je u ime ministra turizma Lorencina čestitao opatijskim turističkim djelatnicima i gostima veliku opatijsku obljetnicu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...