Početna - IZDVOJENO - Predstavljena računalna igra za učenje o poduzetništvu
Predstavljena igra KeshUp 3
web

Predstavljena računalna igra za učenje o poduzetništvu

U sklopu projekta EntertYOUTH – Jačanje poduzetničkih kapaciteta mladih nastala je računalna igra  za učenje o poduzetništvu KeshUp, čiji je cilj približiti poduzetničke aktivnosti mlađoj populaciji, od koraka potrebnih za osnivanje do samog poslovanja. Također, izrađena je i aplikacija za provjeru poslovne ideje, tj. izradu jednostavnog poslovnog plana – PlanUP.

Predstavljanju nove računalne igre i aplikacije u Gradskoj vijećnici prisustvovali su Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Željko Jurić, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke, Vlasta Linić i  Tina Ragužin iz Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, Davor Pasarić iz riječke tvrtke Kreativni odjel te gosti iz Slovenije, sudionici projekta EnterYOUTH.

Igra KeshUp od igrača zahtijeva umijeće brzog reagiranja, strateškog planiranja i kompleksnog rješavanja problema te dokazano razvija sposobnost zaključivanja, kreativnost, inteligenciju, te brzinu snalaženja u novim situacijama. Kroz računalnu igru mladi razvijaju motivaciju za postizanje uspjeha i stvarno pokretanje poduzetničkih aktivnosti. Igra se igra u virtualnom okruženju Grada Rijeke i Ptuja i dvojezična je. Igrači se mogu okušati u poduzetništvu u pet različitih djelatnosti. Pri tome će se susretati sa nizom izazova, od učinkovitosti radnika, upravljanja zalihama, odnosima s dobavljačima, opremanju poslovnog prostora, inspektorima, računima i plaćanjima, kupcima i njihovih zahtjeva. U igri će najbolje rezultate imati oni, koji uspiju balansirati između troškova i prihoda. Prioritetna ciljna skupina su mladi od 13 – 18 godina, ali i svi ostali koji se žele “okušati” u svijetu poduzetništva.

Igru je izradio Kreativni odjel d.o.o. iz Rijeke, a dostupna je svim zainteresiranim putem službene internet stranice projekta EnterYOUTH.

U sklopu projekta izrađena je i aplikacija za provjeru poslovne ideje, tj. izradu jednostavnog poslovnog plana – PlanUP koji na vrlo jednostavan način traži informacije o poslovanju te prikazuje poslovni rezultat na kraju poslovne godine. Aplikacija će biti dostupna putem službene internet stranice projekta, kao i Google Play trgovini i App Storeu za mobilne uređaje.

Nakon promocije igre učenici Ekonomske škole Mijo Mirković iz Rijeke te studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci predstavili su poslovne planove koje su izradili u sklopu projekta.

Vodeći partner projekta EnterYOUTH je Grad Rijeka, a partneri su Regionalna razvojna agencija Porin, Ekonomski fakultet Rijeka, Šolski center Ptuj i Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj. Cilj projekta je osnaživanje mladih poduzetnika i poticanje poduzetništva među mladima, u suradnji s lokalnim partnerstvima. Projekt se provodi unutar prekograničnog programa Slovenija – Hrvatska u razdoblju od 1. ožujka 2014. do 17. lipnja 2015. godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...