Početna - IZDVOJENO - Prekršaji u prometu – jučer 153 prekršaja na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Prekršaji u prometu – jučer 153 prekršaja na prometnicama PGŽ

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jučer je evidentirano počinjenje 153 prekršaja od kojih je najviše prekršaja vožnje nepropisnom brzinom – 11, zatim devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola te 124 ostalih prekršaja.

Najveće prekoračenje brzine evidentirano je na autocesti Rijeka–Zagreb u 9.46 sati kod vijadukta Zečeve drage, gdje se osobno vozilo marke Opel Insignia, zagrebačkih registarskih oznaka, kretalo brzinom od 168 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h.

Od vozača koji su zatečeni u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, izdvajamo 26-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Mazda kojega je sinoć oko 23.50 sati policija zatekla na području Malinske kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,09 g/kg. Osim toga, upravljao je ne koristeći sigurnosni pojas vozilom bez važeće prometne dozvole, odnosno s neregistriranim vozilom i bez obveznog osiguranja. Kako ne bi nastavio vožnju i činjenje prekršaja zadržan je u prostorima policijske postaje, isto kao i 42-godišnji vozač osobnog vozila marke BMW, koji je zatečen na području Selca oko 20.50 sati u upravljanju vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,84 g/kg. U Brodu na Kupi je pak zaustavljen 32-godišnji vozač osobnog vozila marke VW Passat koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,83 g/kg u vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Osim toga, utvrđeno je kako nije regulirao prebivalište na adresi kojoj boravi pa je sukladno Zakonu o prebivalištu prekršajno sankcioniran, a iz prometnih prekršaja, kao i svi ostali počinitelji navedenih prekršaja, prema odredbama Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u spomenutom razdoblju u cestovnom prometu se dogodilo i šest prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. I ovom prilikom u cilju smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo vozače na poštivanje prometnih propisa kako bi se ostvarila veća sigurnost svih sudionika u prometu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...