Početna - IZDVOJENO - Riječku vodu potrebno i dalje prokuhavati, a vozačima se savjetuje oprez na cestama
voda
foto: pexels.com

Riječku vodu potrebno i dalje prokuhavati, a vozačima se savjetuje oprez na cestama

Vrijednosti mutnoće vode na izvorištima u funkciji vodoopskrbe šireg riječkog područja ispod su maksimalno dozvoljenih vrijednosti koncentracija definiranih Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju i Pravilnikom o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju.

Radi normalizacije u pružanju usluge vodoopskrbe djelatnici KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. započet će s ispiranjem vodosprema i javne vodovodne mreže na području Rijeke i riječkog prstena, koje će s obzirom na njegovu veličinu, trajati više dana.

Sve dok se sustav javne vodoopskrbe ne ispere i nadalje se savjetuje preventivna mjera prokuhavanja vode prije njezine upotrebe za piće.

Ispuštena voda na hidrantima uzrokovat će otjecanje većih količina vode po prometnicama te se zbog toga mole svi sudionici u prometu na oprez.

Tijekom ispiranja vodovodne mreže, voda će se pojedinim objektima, posebno višekatnicama, isporučivati sa smanjenim tlakom te je moguć povremeni prekid u isporuci vode zbog čega molimo korisnike za razumijevanje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...