Početna - IZDVOJENO - Premijer Andrej Plenković u posjetu Opatiji

Premijer Andrej Plenković u posjetu Opatiji

Opatija prednjači prema infrastrukturnim projektima i demografiji, naglasio premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković posjetio je danas Opatiju gdje se susreo s gradonačelnikom Ivom Dujmićem. U svom uredu gradonačelnik Dujmić premijera je primio u društvu svojih zamjenika Vere Aničić i Emila Priskića te predsjednika HDZ-a Opatija Marka Ćorića.

–  Razgovarali smo o investicijama u Opatiji, o napretku grada, ali i o europskim fondovima te zamolili premijera da što prije omoguće aplikacije, jer neki od naših projekata čekaju spremni već duže vrijeme. Predstavili smo demografske mjere koje provodimo u Gradu Opatiji te zaključili da uz demografske mjera Vlade zaista moramo biti zadovoljni, istaknuo je gradonačelnik Dujmić nakon održanog sastanka.

Premijer Plenković istaknuo je kako uvijek rado dolazi u Opatiju i jako mu se sviđa naš grad te je i ove godine Rijeku i Opatiju odabrao za mjesto gdje će provesti godišnji odmor. Kazao je da u Opatiji već ima i omiljene trgovine te da uvijek rado odigra pokoju košarkašku utakmicu.

– Zahvaljujem gradonačelniku Dujmiću na pozivu na naš već redoviti susret u Opatiji tijekom ljetnih mjeseci. Lijepo je doći u Opatiju, vidjeti da je turistička sezona u punom jeku i da su kapaciteti popunjeni. Razgovarali smo o sinergiji između državne i lokalne uprave i samouprave te moram istaknuti da Opatija prednjači u infrastrukturnim ulaganjima, posebno što se tiče demografske revitalizacije i mjere koje Grad Opatija dodatno donosi uz one koje postoje na nacionalnoj razini su odlične te su rezultirale porastom novorođene djece, a što je bitno za opstanak našeg naroda. Opatija kao članica uspješno sudjeluje i u projektima Urbane aglomeracije Rijeka te sam obećao da ću pokušati ubrzati proceduru realizacije projekata te potaknuti da se što prije pripremi natječaj koji će omogućiti apliciranje Gradu Opatiji za novu zgradu novog Vatrogasnog doma, istaknuo je Plenković.

Premijer je odgovarao i na novinarska pitanja u vezi eventualne kandidature Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a, jučerašnje posjete brodogradilištu 3. maj u Rijeci te slabijem posjetu turista ove sezone te istaknuo kako konkurentske zemlje puno toga sufinanciraju turistima te ćemo se morati prilagoditi tržištu želimo li biti konkurentni.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Osoba zaposlena u Dječjem vrtiću u Matuljima zaražena koronom

Dobra vijest je da nitko od osoba povezanih sa slučajem u vrtiću nema simptome Na podučju Primorsko-goranske županije petero je ...