Početna - GOSPODARSTVO - Premijer: Molim građane za strpljenje, bolje tek 2014.
Zoran Milanović
foto: hkv.hr

Premijer: Molim građane za strpljenje, bolje tek 2014.

Premijer Zoran Milanović je komentirajući prijedlog državnog proračuna za 2014. i ulazak Hrvatske u proceduru Europske komisije za prekomjerni deficit poručio da samo gospodarski rast može poboljšati situaciju u zemlji, a vjeruje da će to biti iduće godine te je pozvao građane na “malo strpljenje”, prenosi Jutarnji list.

Radimo na dva kolosjeka, jedno je država reda i pravila i tu smatram da smo napravili dobar posao, ali gospodarskog rasta još uvijek nema i tu ne mogu preuzimati zasluge, nego odgovornost kao predsjednik Vlade, istaknuo je. Što se tiče odgovornosti u resorima, sektor zdravstva je daleko najteži i tu očekujemo najviše, ali i imam najvišu toleranciju s obzirom na kompleksnost i sporost procesa, rekao je premijer.

Stvari se ne mogu rješavati preko noći. Ove smo godine imali sanaciju zdravstva u iznosu od 3,3 milijarde kuna i za taj je iznos povećan i deficit, a alternativa je bila da se pravimo ludi i da rokove plaćanja i dalje odgađamo kako su nekada radili naši prethodnici. Neke bi brojke bile manje nepovoljne, ali bi onda u jednom trenutku totalno eksplodirale, upozorio je Milanović i dodao da je to politički teret koji preuzima na sebe i da to čine i njegovi suradnici.

U vezi odluke Ustavnog suda o ustavnom referendumu o braku, Milanović je podsjetio da je Hrvatski sabor raspisao taj referendum i da će odluka građana biti izvršna.

Na upit kako komentirao ponovni ulazak politike u Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK) izborom pomoćnice ministra gospodarstva Sabine Škrtić na čelnu funkciju, Milanović je rekao da to koliko on zna nije ulazak politike u HGK i da ga neće dopustiti, a vjeruje da je to izlazak nepravilnosti.

Na upit kako gleda s vremenskim odmakom na oslobađajuću presudu generalima Gotovini i Markaču, Milanović je odgovorio da na to gleda kao i prije godinu dana – kao na zakašnjelu odluku. Ljudi su bili godinama u pritvoru i platili visoku cijenu.

izvor: Jutarnji list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...