Početna - IZDVOJENO - Preminuo fra Zvjezdan Linić
Foto: Neja Markičević/CROPIX

Preminuo fra Zvjezdan Linić

Danas nas je, u 73. godini svoga života, napustio fra Zvjezdan Linić, nakon kratke i teške bolesti.

Karizmatik, okrijepljen svim sakramentima, za života pomogao je mnogim ljudima, uključujući i poznata lica šire hrvatske javnosti, u njihovoj duhovnoj obnovi i pronalasku pravoga životnog puta.

Danas od 10 sati njegovo tijelo bit će izloženo u Kući susreta Tabor.

Fra Linić rodio se 1. ožujka 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1967. na blagdan sv. Petra i Pavla u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu, a zaredio ga je kardinal Franjo Kuharić.
Postao je popularan osamdesetih zbog nastupa na radijskim postajama, a od tada je bio često prisutan u medijima šireći kršćansku poruku. Linić je dugo godina služio u franjevačkom samostanu u Samoboru. U sklopu samostana se nalazi i Kuća susreta Tabor gdje je Linić organizirao tečajeve i seminare duhovne obnove. Linić je često seminare držao i u drugim hrvatskim gradovima, a najpoznatiji su bili u Domu sportova u Zagrebu.

Na njih su dolazile tisuće vjernika među kojima su bile i brojne osobe iz javnog života među kojima i političari.

U ožujku ove godine je objavljeno kako su liječnici Liniću pronašli tumor na mozgu koji se nije mogao operirati. Linić je išao na zračenja i kemoterapije koje su ga jako iscrpile. No unatoč svemu normalno je radio i održavao seminare u Taboru te predvodio mise. Ipak, fra Linić je bitku s okrutnom bolešću izgubio.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...