Početna - IZDVOJENO - Preminuo fra Zvjezdan Linić
Foto: Neja Markičević/CROPIX

Preminuo fra Zvjezdan Linić

Danas nas je, u 73. godini svoga života, napustio fra Zvjezdan Linić, nakon kratke i teške bolesti.

Karizmatik, okrijepljen svim sakramentima, za života pomogao je mnogim ljudima, uključujući i poznata lica šire hrvatske javnosti, u njihovoj duhovnoj obnovi i pronalasku pravoga životnog puta.

Danas od 10 sati njegovo tijelo bit će izloženo u Kući susreta Tabor.

Fra Linić rodio se 1. ožujka 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1967. na blagdan sv. Petra i Pavla u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu, a zaredio ga je kardinal Franjo Kuharić.
Postao je popularan osamdesetih zbog nastupa na radijskim postajama, a od tada je bio često prisutan u medijima šireći kršćansku poruku. Linić je dugo godina služio u franjevačkom samostanu u Samoboru. U sklopu samostana se nalazi i Kuća susreta Tabor gdje je Linić organizirao tečajeve i seminare duhovne obnove. Linić je često seminare držao i u drugim hrvatskim gradovima, a najpoznatiji su bili u Domu sportova u Zagrebu.

Na njih su dolazile tisuće vjernika među kojima su bile i brojne osobe iz javnog života među kojima i političari.

U ožujku ove godine je objavljeno kako su liječnici Liniću pronašli tumor na mozgu koji se nije mogao operirati. Linić je išao na zračenja i kemoterapije koje su ga jako iscrpile. No unatoč svemu normalno je radio i održavao seminare u Taboru te predvodio mise. Ipak, fra Linić je bitku s okrutnom bolešću izgubio.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...