Početna - GOSPODARSTVO - Pretražite sve sudske predmete online: e-Predmet
e-spis

Pretražite sve sudske predmete online: e-Predmet

U rad je puštena web usluga e-Predmet koja omogućava besplatan i javni pristup osnovnim podacima o sudskim predmetima svim strankama, punomoćnicima i drugim zainteresiranim osobama koje sudjeluju u sudskim postupcima.

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je kako je uspješno završilo uvođenje sustava za praćenje sudskih predmeta na preostala 33 općinska suda, čime je završilo postupno uvođenje sustava eSpis na sve trgovačke, županijske i 65 općinskih sudova.

Implementacija je obavljena u suradnji s tvrtkom IBM Hrvatska.

Uvođenje sustava na hrvatske sudove započelo je u studenom 2008. godine u sklopu programa PHARE 2006, a dovršeno je ovim projektom vrijednim 519.989 eura (oko 3,9 milijuna), koji je s 85 posto sredstava sufinancirala Europska unija u sklopu programa IPA 2009.

Osim uvođenja eSpisa na 33 preostala suda, izrađena je i u rad puštena web usluga e-Predmet koja omogućava besplatan i javni pristup osnovnim podacima o sudskim predmetima svim strankama, punomoćnicima i drugim zainteresiranim osobama koje sudjeluju u sudskim postupcima.

U Ministarstvu pravosuđa smatraju ,da će projekt dugoročno doprinijeti reformi hrvatskog pravosuđa kroz povećanje učinkovitosti i transparentnosti pravosudnog sustava.

Sustav za upravljanje sudskim predmetima omogućit će trenutan uvid sudovima, ali i javnosti, u sudske predmete pritom uvažavajući zaštitu osobnih podataka svih sudionika.

Omogućeno će biti bolje upravljanje sudskim postupkom, brža razmjena podataka među sudovima i drugim tijelima javne uprave, kao i optimizacija troškova.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...