Početna - GOSPODARSTVO - Preuređenje trga i šetnice u Iki

Preuređenje trga i šetnice u Iki

Gradu Opatiji odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.112.375,00 kuna za „Interpretaciju 300 let škvera va Ike“. Sredstva je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede te će projekt biti u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima i to 85% iz europskog fonda, a 15 posto državnim proračunom RH. Grad Opatija očekuje i odobravanje dodatnih bespovratnih sredstava za građevinske radove na uređenju trga u Iki i manjeg dijela obalne šetnice.
Tristota obljetnica škvera u Iki obilježit će se izdavanjem monografije, organizacijom regata tradicijskih plovila s područja Kvarnera, radionicama za mlade s ciljem popularizacije tradicijskih zanata. Na trgu će biti postavljeni i multimedijalni stupovi s vizualno atraktivno predstavljenim informacijama o povijesti brodogradilišta. Prostor će ukrasiti i prigodni spomenik akademskog kipara Gorana Štimca.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sanacija odlagališta otpada Osojnica

Sanacija nekadašnjeg odlagališta otpada Osojnica napreduje po planu. Završetak se očekuje početkom jeseni ove godine.Trenutno se dovršavaju radovi na izgradnji ...