Početna - IZDVOJENO - Prevarantica od umirovjenika izmamljivala novac
Foto: web

Prevarantica od umirovjenika izmamljivala novac

Željka F. (32) lažno se predstavljala umirovljenim zagrebčanima tražeći pomoć, za hitnu operaciju teško bolesne majke od izljeva krvi u mozak

Željku F. (32), poznatu prevaranticu sa zagrebačkog Maksimira, policija je ponovno uhitila pod sumnjom da je varala umirovljenike i uzimala im novac i  to na području Črnomerca, Trešnjevke, Medveščaka i svog kvarta, Maksimira.   Ovog puta lažno se predstavljala kao njihova susjeda koja traži pomoć, tobože, za hitnu operaciju teško bolesne majke od izljeva krvi u mozak. Na tako drzak način uspjela je uvjeriti devet umirovljenika starije životne dobi u razdoblju od 2.svibnja prošle do 10.ožujka ove godine i “zaraditi” 30 tisuća kuna.

Prevarantica se vrlo lako prilagođavala karakteru svojih žrtava, pa je tako najstarijoj od njih (88) osim priče o teško bolesnoj majci ispričala priču o teško bolesnoj tetki. Zadnja njezina žrtva, koja ju je stajala uhićenja, bila je 84-godišnjakinja s područja Donjeg Vrapča koju je na ulici tražila tri tisuće kuna. Naivna žena nije imala toliki novac kod sebe pa je je pozvala u svoj dom i predala joj 2.500,00 kuna, i to sve na uplakano lice mlade žene .

Također, utvrđeno je da je 32-godišnjakinja počinila i jednu drsku uličnu krađu lani 3. prosinca. Lažima je pokušala uvjeriti i 58-godišnju M.B. koja je na bankomatu PBZ-a podizala novac. ali vidjevši da joj priča neće upaliti istrgnula je novac i pobjegla. Sav novac od prijevara uspjela je spiskati. 

Protiv osumnjičene podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a na teret joj je stavljeno devet prijevara i jedna drska krađa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...