Početna - GOSPODARSTVO - Priča o Kastvu na portalu TheMayor.EU

Priča o Kastvu na portalu TheMayor.EU

Priča o Kastvu putuje Europskom unijom kroz intervju gradonačelnika Mateja Mostarca za portal TheMayor.EU. Riječ je o portalu koji promovira europske gradove s ciljem jačeg povezivanja i suradnje.

Kao najvažnije istaknuli su činjenicu da je Grad Kastav prvi u Hrvatskoj donio Strategiju razvoja pametnog grada i vrijedno radi na implementaciji novih rješenja koja građanima olakšavaju život, a gradskom proračunu donose značajne uštede. Grad je u okviru projekta Kastav smART city obuhvatio rekonstrukciju javne rasvjete pri čemu su ostvarene uštede od preko 60 posto, a na stupovima javne rasvjete postavljen je video nadzor i kamere.

Razvijamo grad koji će biti svima ugodan za život. Brojne poticajne, ali i promišljene mjere i visoka kvaliteta života, koju jamči lijepa i sigurna okolina, kao i dostupni sadržaji za sve uzraste, mamac su za naše nove stanovnike. Kao poduzetnika, osobno me vesele i uspjesi i brojnost gospodarstvenika na području Kastva kojima, također raznim mjerama, nastojimo olakšati poslovanje u ovim teškim vremenima u koja nas je dovela kriza uzrokovana pandemijom.

Vjerujem da ćemo i ovom pričom o Kastvu inspirirati neke naše nove prijatelje da posjete grad s najljepšim pogledom, prošeću starom jezgrom i predivnim šumama, da posjete naše brojne kvalitetne restorane s iznimnom gastronomskom ponudom i kušaju autohtono vino – kastavsku belicu – po kojoj smo poznati i kojoj u čast, od 1400. godine, priređujemo veliku feštu svakog prvog vikenda u listopadu. Svi ste dobrodošli!

poručio je u intervjuu za TheMayor.EU gradonačelnik Mostarac

https://www.themayor.eu/en/kastav-was-the-first-in-croatia-to-adopt-the-smart-city-development-strategy

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Foto MA. KIRIGIN

Dnevni boravak za umirovljenike u Rukavcu

Dnevni boravak za osobe treće životne dobi krajem svibnja bit će otvoren na prvom katu društvenog doma u Rukavcu. Riječ ...