Početna - IZDVOJENO - Prikupljanje i darivanje slikovnica za učenike iz socijalno deprovoranih sredina
web

Prikupljanje i darivanje slikovnica za učenike iz socijalno deprovoranih sredina

Ovo je za tebe! naziv je volonterske inicijative koju provodi riječki Centar za odgoj i obrazovanje a kojom se želi osigurati djeci poticajno okruženje te pružanje volonterske podrške za učenje, rad i igru u školi i kod kuće. U sklopu ove inicijative za mlade učenike iz socijalno depriviranih sredina Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka organizira prikupljanje i darivanje slikovnica. Darivanjem slikovnice obogatite i obojajte njihov svijet! Knjiga donosi radost u život!

Slikovnice se prikupljaju od 9. – 13. veljače 2015. godine u Centru za odgoj i obrazovanje, Senjskih uskoka 2, Rijeka

Centar za odgoj i obrazovanje, Rijeka je jedina škola na području Primorsko-goranske županije s otocima u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, habilitacija, rehabilitacija, radno i stručno osposobljavanje djece i mladih s teškoćama u razvoju i to u matičnoj školi Centra, Odjelu „Baredice“ te dva područna odjela „Fortica“ i „Oštro“. U školskoj godini 2014./2015. škola broji 150 učenika.

Volonterskom inicijativom „Ovo je za tebe!“ želi se osigurati djeci poticajno okruženje te pružanje volonterske podrške za učenje, rad i igru u školi i kod kuće. Prema brojnim istraživanjima organizacija aktivnosti, vremena i prostora ima odlučujući utjecaj za proces odgoja i obrazovanja djeteta (Sindik, 2008.).

Stariji učenici volonteri u druženju sa mlađom djecom provode jedan školski sat tjedno, tijekom drugog polugodišta, čitajući slikovnice, igrajući se, pišući domaću zadaću. U organiziranoj akciji učenici, roditelji i djelatnici škole, zajedno sa stanovnicima uže lokalne zajednice odnosno ulica Senjskih uskoka i Moše Albaharija, daruju mlađim učenicima slikovnice koje će zajedno sa svojim starijim prijateljima – volonterima moći čitati te koje će moći ponijeti kući. Time razvijaju vlastite socijalne kompetencije, grade samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi istovremeno djelujući na lokalnu zajednicu i njene najosjetljivije članove – djecu kojoj daju poruku Važna si! Važan si!

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...