Početna - IZDVOJENO - Primorsko-goranskoj županiji odobreno 47 pomoćnika u nastavi
asistenti
web

Primorsko-goranskoj županiji odobreno 47 pomoćnika u nastavi

Agencija za strukovno obrazovanje Primorsko-goranskoj županiji odobrila je 47 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama, a njihov rad će biti sufinanciran s 1.822.796 kuna. Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje mr.sc. Edita Stilin mizvjestila je kako su svi čenici od početka školske godine sa svojim pomoćnicima.

U suradnji s Europskim socijalnim fondom, iz čijih će se sredstava financirati ovaj program, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 7. svibnja 2014. godine raspisalo je javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za financiranje pomoćnika učenicima s teškoćama u razvoju. Primorsko-goranska županija je dostavila svoj projektni prijedlog pod radnim nazivom “Uz pomoćnike u nastavi do inkluzivnog obrazovanja u Primorsko-goranskoj županiji”, prošla sve etape vrednovanja projekta bez primjedbe i dobila vrlo visok postotak prihvaćenosti projektnog prijedloga.

Županija je objavila javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi, koji je po primitku 270 zamolbi završio 05.09.2014. godine, te su imenovani koordinator na projektu i povjerenstvo za izbor pomoćnika. Partneri u projektu su Centar za odgoj i obrazovanje, koji je nositelj zapošljavanja pomoćnika u nastavi, i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...