Početna - IZDVOJENO - Privremenom mjerom onemogućen pristup parku Tomaševac

Privremenom mjerom onemogućen pristup parku Tomaševac

Privremena mjera ostaje na snazi do pravomoćnosti sudskog rješenja po tužbi.

Grad Opatija kao upisani zemljišno-knjižni vlasnik parka Tomaševac (u novoj katastarskoj izmjeri upisan kao – Javno dobro u općoj upotrebi u vlasništvu Grada Opatije), otvorio je za javnost park površine 3.137 m2 u travnju ove godine, kada su uklonjena tri ulazna portuna koja su priječila ulaz u njega i izvršena sanitarna sječa cijele površine.
Nažalost, jučer je Grad Opatija zaprimio rješenje suda kojim je po tužbi osobe koja je vlasnica kuće u parku koja je zasebna katastarska čestica koja nije vezana s parkom (i koja bespravno koristi zemljište parka jer kupovinom društvenog stana nije kupljen niti metar zemljišta koje čini park, a niti je u postupku određivanja zemljišta nužnog za redovnu upotrebu građevine uspjela dobiti pravni osnov njegovog korištenja) donesena privremena mjera kojom je naređena ponovna postava tri ulazna portuna radi onemogućavanja pristupa nepoznatim osobama. Privremena mjera ostaje na snazi do pravomoćnosti sudskog rješenja po tužbi.
Grad Opatija je privremenu mjeru započeo provoditi tijekom jučerašnjeg dana, ali će nastaviti pravnu bitku za zaštitu javnog dobra.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na području Opatije kršili mjere samoizolacije

U proteklih tjedan dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih ...