Početna - IZDVOJENO - Projekt Mladi u zajednici bez barijera izradili proračun
Mladi u zajednici bez barijera

Projekt Mladi u zajednici bez barijera izradili proračun

U sklopu projekta „Mladi u zajednici bez barijera“ koji se financira iz programa „Mladi na djelu“ Europske unije, mladi iz Opatije, Crikvenice, Ajdovščine i Kidričeva, zajedno s djelatnicima iz gradskih uprava i predstavnicima gradskih vijeća iz Slovenije i Hrvatske, tri su dana učili o izradi proračuna i aktivno sudjelovali u izradi Proračuna za mlade.

Na početku druženja, sudionike je u ime domaćina pozdravio predsjednik Gradskoga vijeća Grada Crikvenice Lovorko Gržac te nositelji projekta, predsjednici Savjeta mladih Crikvenice i Opatije.

Što je to proračun i kako funkcionira mladima je objasnio mr. sc. Denis Buterin, stručnjak u području financija, a u praktičnom dijelu modula, odnosno na radionicama, mladi su u suradnji s grafičkim dizajnerima iz Opatije, Ivonom Pierobon i Bernardom Blaškovićem, razrađivali ideje za izradu Proračuna za mlade koji će biti prvi financijski dokument prilagođen mladima u Europi. Kada bude dovršen, te preveden na slovenski jezik, bit će objavljen na internetskim stranicama savjeta mladih Opatije i Crikvenice te gradskih uprava u sva četiri grada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...