Početna - IZDVOJENO - Pronađite svog europskog susjeda – sudjelujte u programu “27 susjedstava”
epk-2020
foto: EPK 2020

Pronađite svog europskog susjeda – sudjelujte u programu “27 susjedstava”

Natječaj za prijavu sudionika programskog pravca “27 susjedstava” otvoren je u Rijeci i time je počela realizacija projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020. Natječaj je otvoren do kraja studenoga, a prijave mogu doći s područja cijele Primorsko-goranske županije.

“27 susjedstava” je jedan od sedam programskih pravaca projekta EPK 2020. U njemu će se kulturnim programima povezati, s jedne strane zainteresirane gradske četvrti Rijeke, drugi gradovi i mjesta u Primorsko-goranskoj županiji te udruge ili pojedinci povezani na druge načine u određenom području i s druge strane slične sredine u 27 zemalja Europske unije.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu i voditelj “27 susjedstava”Valerij Jurešić je na konferenciji za novinare u lučici na Kantridi najavio da će natječaj biti otvoren do kraja studenoga, a prijave mogu biti iz Rijeke, drugih mjesta iz riječkog zaleđa, Gorskog kotara ili s kvarnerskih otoka. Informacije o natječaju pronađite ovdje.

Mogu se prijaviti sve udruge, umjetničke organizacije, ustanove, turističke zajednice, jedinice lokalne samouprave i mjesni odbori kao i fizičke osobe koje u pojedinim susjedstvima djeluju u obliku neformalnih skupina građana. Prijavljeni će sami definirati svoja susjedstva i programe koje žele razvijati i to u suradnji s nekim “susjedstvom” iz svake od zemalja EU.

Cilj projekta je aktiviranje društvenog kapitala lokalne zajednice kroz jačanje ljudskih potencijala, razvijanje međuljudskih odnosa, organiziranje kulturnih aktivnosti i povećanje kulturnih sadržaja, rekao je Jurešić. Za nekoliko dana će županiju početi obilaziti koordinatori ovog projekta i pojašnjavati zainteresiranima kakve im se prilike pružaju sudjelovanjem.

Privremena direktorica agencije Rijeka 2020., koja upravlja postupkom provedbe projekta Europske prijestolnice kulture, Irena Kregar Šegota kazala je da je u tijeku postupak odabira direktora, za što se prijavilo desetero kandidata. Pokrenuto je i umrežavanje s kulturnim mrežama te kulturnim organizacijama u inozemstvu, dodala je.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...