Početna - IZDVOJENO - Provale i krađe na riječkom području
provala
foto: web

Provale i krađe na riječkom području

Blagdansko razdoblje je, čini se, vrijeme za akciju za provalnike i razbojnike.

Tako su ovoga Božića provalnici i razbojnici ordinirali na riječkom području. Iz PU Primorsko-goranske doznali smo da je vremenu od 23. do 24. prosinca nepoznati počinitelj provalio je u nekoliko ureda u sklopu poslovno-sportskog centra na Rujevici u Rijeci. Prema dosadašnjim saznanjima iz ureda je otuđena informatička oprema, manji novčani iznos i drugi predmeti. Tvrtke sa sjedištem u Rijeci i Koprivnici sveukupno su oštećene za oko 17 000 tisuća kuna.

Isto tako, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt na području Grobnika te otuđio različite prehrambene proizvode. Prema dosad utvrđenom u spomenuti objekt je provaljeno u vremenu od 24. do 26. prosinca. Otuđeno je nekoliko desetaka kilograma različitih vrsta mesa, ribe, pršuta, sireva, kobasica i drugih prehrambenih proizvoda te novčani polog. Tvrtka s područja Čavli oštećena je za više tisuća kuna.

Također, jedna krađa desila i na Kozali, gdje je u jedan stan provaljeno dok su vlasnici stana bili kod rodbine na božićnom ručku. Pretpostavlja se da su provalnici pratili vlasnike stana i nakon što su se ovi udaljili, iskoristili su priliku za provalu. Otuđeno je više vrijednih predmeta.

Nije ni u centrima Rijeke i Opatije bilo mirno. U središtu Rijeke, jednom 20-godišnjem mladiću ukrali su kožnu jaknu, novčanik, bankovne kartice te ga na taj način oštetili za desetak tisuća kuna. Krađa u kafiću desila se i u Opatiji, gdje je ukraden također novčanik s oko tisuću kuna.

Ovo se događalo za vrijeme božićnog slavlja. Želimo upozoriti građane da paze na svoju imovi pogotovo tijekom novogodišnje noći kada će koncentracija ljudi biti puno veća, a samim time i kradljivaca.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...